Foto: F64
Nacionālās izlases centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs vienojies ar BK Ventspils kluba vadību par spēlēšanu šajā komandā. Vienošanās par sadarbību ir līdz jaunās sezonas beigām, vēsta kluba mājas lapa.

27 gadus vecais un 2,08 metrus garais Šeļakovs savu basketbola karjeru iesāka 2005./2006. gada sezonā, pārstāvot "Rīga/Juniors" komandu. Turpmākajās sporta gaitās viņš Latvijā spēlējis "ASK/Juniors", "VEF Rīga", "Barons kvartāls" un BK "Jēkabpils" komandās, bet ārzemēs - "Melilla Baloncesto" vienībā Spānijā, "BC Odessa" klubā Ukrainā un "Sigal" komandā Balkānu līgā.

"Manā skatījumā Andrejs šobrīd ir labākais latviešu centra spēlētājs, kurš "cementē" aizsardzību," pieredzējušo centra spēlētāju raksturo kluba valdes prieksšēdētājs Ralfs Pleinics. "Tāpat Šeļakovs labi strādā cīnoties par atlēkušajām bumbām. Iepriekš bijām vienojušies ar Alanu Viginsu, kuram vairāk piemīt ātruma kvalitātes, bet Andrejs ir kārtīgs smagā fiziskā darba cienītājs. Mūsu plānos ir vēl viens ārējās līnijas spēlētājs, taču ar tā piesaistīšanu speciāli neforsēsim. Esam deklarējuši, ka sezonā spēlēsim ar trim leģionāriem un, visticamāk, ka tieši šis pagaidām trūkstošais posms tiks aizpildīts ar kādu ārzemnieku."

BK "Ventspils" galvenā trenera Kārļa Muižnieka rīcībā šobrīd ir 13 spēlētāji: Dāvis Lejasmeiers, Kristaps Kanbergs, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Iļja Gromovs, Rihards Lomažs, Kvameins Mičels, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs un Alans Viginss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!