Foto: F64

Pēc atgūšanās no pagājušās sezonas izskaņā gūtās rokas traumas BK "Jēkabpils" sastāvam pievienojas Latvijas izlases spēlētājs un bijušais "VEF Rīga" uzbrucējs Rihards Kuksiks. Jēkabpiliešu sastāvā basketbolists debitēs Baltijas Basketbola līgas mačā pret "Lietkabelis", informēja komanda.

"Sadarbība veidojās pārrunu rezultātā ilgstošā periodā. Tas ir pozitīvs moments gan BK "Jēkabpils" komandai, gan arī pilsētai, ka tāda līmeņa spēlētājs kā Rihards tiek piesaistīts komandai. Tas parāda to, ka klubam ir tālejoši plāni, un katrā ziņā klubs sevi ir pietiekoši labi pieteicis," komentē BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko.

197 cm garais spēlētājs komandai laukumā pievienosies šīs trešdienas BBL cīņā pret "Lietkabelis". E. Valeiko izsakās, ka BK "Jēkabpils" sastāvā spēlētāju gribētos noturēt līdz sezonas beigām: "Sadarbība ar R. Kuksiku ir vairāku pakāpju, bet mēs ceram, ka viņš mūsu komandas sastāvā būs līdz sezonas beigām. Ir skaidrs, ka viņš ir spēlētājs, kurš tiecas uz augstāku līmeni. Bet domāju, ka šis periods viņam būs vērtīgs. Ir, protams, vajadzīgs laiks, kamēr viņš apradīs ar komandu, komanda apradīs ar viņu, un izveidosies tā sava "ķīmija"".

Lielāko daļu karjeras R. Kuksiks veiksmīgi aizvadījis ārzemju klubos, taču 2014. gada janvārī savas basketbolista gaitas turpināja Latvijā, papildinot "VEF Rīga" rindas. "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā Kuksiks 12 spēlēs guva vidēji 9,8 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā astoņos mačos izcēlās ar 10,1 punktu.

LBL 2013./2014. gada sezonas finālsērijas piektajā spēlē pret BK "Ventspils" R. Kuksiks lauza kreiso roku. Gūtā trauma spēlētājam liedza augustā piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

2013. gada vasarā basketbolists pārstāvēja Latvijas valstsvienību Slovēnijā notikušajā Eiropas čempionātā. Astoņos mačos Kuksiks vidēji spēlē guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli. Latvijas valstsvienības sastāvā Kuksiks spēlēja, spītējot savainojumam, kas pēc Eiropas čempionāta liedza viņam pievienoties kādai komandai uz sezonas sākumu.

Kuksiks 2013. gadā kļuva par Ukrainas čempionu Kijevas "Budiveļņik" komandas rindās. Pēc ASV augstskolas "Arizona State University" absolvēšanas Kuksiks spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubos "Valencia Basket" un Sansebastjanas "Lagun Aro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!