Foto: F64

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas zonas administrācijas mītnē Minhenē notikusi 2018. gada Eiropas jaunatnes čempionātu grupu izloze, kurā pretiniekus grupu turnīros uzzinājušas trīs Latvijas jaunatnes izlases, informē Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas U-16 meitenes no 17. līdz 25.augustam Kauņā galvenā trenera Matīsa Rožlapas vadībā B grupas turnīrā cīnīsies ar Spānijas, Serbijas un Nīderlandes komandām. Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām - Franciju, Turciju, Beļģiju, Čehiju). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas par 9.-16.vietu.

Latvijas U-16 puiši no 10. līdz 18. augustam spēlēs Novisadā. Latvijas komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis savu komandu vadīs B grupas turnīrā, kurā cīnīsies arī Spānijas, Nīderlandes un Serbijas komandas. Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Lietuva, Izraēla, Slovēnija, Melnkalne). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

Aināra Čukstes vadītā U-18 sieviešu izlase Eiropas čempionātā Udinē no 4. līdz 12. augustam B grupas turnīrā cīnīsies ar Slovēnijas, Vācijas un Ungārijas komandām. Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Beļģija, Itālija, Horvātija, Zviedrija). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas par 9.-16.vietu.

U18 vīriešu izlase Artūra Visocka vadībā no 28. jūlija līdz 5. augustam savās mājās notiekošajā turnīrā A grupā Ventspilī cīnīsies ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas komandām. Astotdaļfinālā A grupas četrinieks tiksies ar B grupas vienībām (Turcija, Krievija, Francija, Vācija). Uzvarētāji Rīgā turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

Latvijas U-20 sieviešu izlase laika posma no 7. līdz 15. jūlijam Šopronā C grupas turnīrā cīnīsies ar Ungārijas, Polijas un Horvātijas komandām. Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Beļģija, Portugāle, Spānija, Nīderlande). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas par 9.-16.vietu.

Visbeidzot U-20 vīrieši Eiropas čempionāta B divīzijā no 14. līdz 22. jūlijam Sofijā A apakšgrupā cīnīsies ar Azerbaidžānas, Beļģijas, Baltkrievijas un Maķedonijas komandām. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar B grupas vienībām (Albānija, Slovākija, Slovēnija, Igaunija, Bulgārija, Moldova). Uzvarētāji pusfinālā turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!