Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība 14 spēlētāju sastāvā ceturtdien dosies uz Zviedrijas pilsētu Sēdertelji, kur piektdien sāksies četru komandu pārbaudes turnīrs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Piektdien plkst.19 pēc Rīgas laika latvietes spēlēs ar Zviedrijas izlasi, sestdien plkst.16 – ar Turcijas komandu, bet svētdien plkst.15 – ar Lielbritānijas izlasi. Visas četras vienības gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, kas Francijā sāksies 15.jūnijā.

Latvijas valstsvienības sastāvā startam turnīrā iekļautas aizsardzes Elīna Babkina, Anda Eibele, Kristīne Kārkliņa, Ieva Krastiņa un Baiba Eglīte, uzbrucējas Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne un Dita Rozenberga, centra spēlētājas Aija Brumermane, Liene Jansone, Anete Šteinberga un Līga Šurkusa.

"Uz Zviedriju brauc 14 spēlētājas, bet katram mačam pieteiksim 12, lai tuvotos oficiālo spēļu režīmam. Mājās paliek nedēļas sākumu noslimojušās Kristīne Silarāja un Laura Audere, kā arī Ieva Kūlīte un Linda Rubene. Viņas turpinās trenēties Viktora Lāča vadībā. Līdz šim aizvadītajos pārbaudes mačos bijušas lietas, ko nav izdevies pietiekami pārbaudīt un pieslīpēt. Piemēram, dažus zonas aizsardzības variantus, aktīvās aizsardzības formas īsās spēles epizodēs, arī dažus uzbrukuma akcentus. Īpaši spēļu sākumdaļā, kad rezultāta tablo vēl tik ļoti nespiedīs galvas," stāstīja valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips. "Spēlēs ar Zviedrijas un Turcijas izlasēm saskarsimies ar asu spēka spiedienu visās pozīcijās. To izturēt nebūs viegli, toties šī pieredze būs ļoti noderīga. Piemēram, pērn pēc cīņām pārbaudes mačos ar zviedrietēm un spānietēm komanda bija labi sagatavota spēlēm ar Itālijas un Grieķijas izlasēm. Trešajā dienā spēlēsim ar Lielbritānijas komandu, kas būs mūsu pretiniece arī Eiropas čempionātā. Spēkus speciāli netaupīsim un domāju, ka to nedarīs arī pretinieces. Būs azarts, būs vēlēšanās parādīt savu spēku. Tiesa, paskatīsimies, kurus taktiskos variantus izmantosim un kurus paturēsim rezervē."

Pēc turnīra Zviedrijā Latvijas izlase dosies uz Čehiju, kur citā pārbaudes turnīrā sacentīsies Čehiju, Krieviju un Ķīnu.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā. Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!