Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms 2015.gada Eiropas čempionāta izlozes iekļauta trešajā grozā, informē Latvijas Basketbola savienība.

29.novembrī, Budapeštā notiks 2015.gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīra grupu izloze, kurā 20 komandas tiks sadalītas četros piecniekos. Turnīrs notiks no 11. līdz 20.jūnijam Ungārijā un Rumānijā, komandas cīnīsies ne tikai par medaļām, bet arī ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpisko turnīru un olimpisko kvalifikācijas turnīru. Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies sesto reizi pēc kārtas.

Pirmo reizi Eiropas čempionātā piedalīsies 20 komandas, kuras pirmajā posmā būs sadalītas četrās grupās. Divi grupas turnīri risināsies Ungārijā (Šombateli un Šopronā), divi - Rumānijā (Oradea un Timišoarā). Otrā un trešā posma turnīri risināsies Ungārijā - Debrecenā, Ģērā un Budapeštā.

EuroBasket Women'2015 izlozes grozi

1.grozs2.grozs3.grozs4.grozs5.grozs
SpānijaBaltkrievijaLietuvaMelnkalneLielbritānija
FrancijaČehijaUkrainaKrievijaUngārija
TurcijaHorvātijaPolijaZviedrijaRumānija
SerbijaSlovākijaLatvijaItālijaGrieķija

015.gadā Eiropas sieviešu čempionāts risināsies trijos posmos:

1) 4 grupas turnīri pa piecām komandām (katrai 4 spēles). Trīs pirmo vietu ieguvējas kvalificējas otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, bet 4. un 5.vietas ieguvējas dodas mājās;

2) 2 grupas turnīri pa sešām komandām, katrai 3 spēles. Četru pirmo vietu ieguvējas kvalificējas trešajam posmam, bet 5. un 6.vietas ieguvējas dodas mājās.

3) izslēgšanas turnīrs: ceturtdaļfināls, pusfināls un spēles par vietām.

Eiropas čempiones iegūst ceļazīmi uz 2016.gada olimpiskajām spēlēm, 2.-5.vietas ieguvējas iegūst tiesības spēlēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!