Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturto maču aizvadīs ar tādu pašu sastāvu, ar kādu spēlēja mačā pret Grieķiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolistes piektdien no rīta devās uz Somiju, kur Helsinku priekšpilsētā Vantā sestdien plkst.16 aizvadīs maču ar Somijas basketbolistēm.

"Uz Somiju brauc tās pašas 12 basketbolistes, kuras spēlēja ar Grieķiju. Ceru izmantot plašāku rotāciju, kas palīdzēs mūsu līderēm būt mazliet svaigākām un precīzākām spēles galotnē. Noteikti varam vēl vairāk pastiprināt spiedienu uz groza apakšu. Rezerves snieguma uzlabošanai vēl ir," LBS mājaslapā citēts Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

"Jau pirms turnīra teicu, ka mūsu jaunajai komandai vissvarīgākais būs katrs nākamais mačs. Šajā gadījumā tādai attieksmei ir divkāršs pamats. Uzvara sestdienas spēlē krietni palielinās efektu līdz šim paveiktajam - uzvarām pār spēcīgajām Itālijas un Grieķijas izlasēm. Tikai tādā gadījumā varēsim būt pilnīgi apmierināti ar pirmā apļa rezultātiem," turpināja speciālists. "Esam redzējuši gan abas Somijas komandas oficiālās spēles, gan pārbaudes mačus ar lietuvietēm. Somietes neatkarīgi no rezultāta svārstībām cenšas ļoti aktīvi un agresīvi spēlēt aizsardzībā. Jābūt gatavām, nedrīkstam zaudēt bumbu, kā tas diemžēl notika pēdējā ceturtdaļā mačā ar Grieķiju. Ja izdosies izvairīties no kļūdām, varēsim kontrolēt spēli."

"Uzbrukumā visbīstamākās ir Spānijā spēlējošās Taru Tūkanena un Tīna Stena. Trumpis - spēka spiediens. Grieķijas komandai izdevās Somijas komandu apturēt ar pareizu novietojumu un agresīvu aizsardzību, piespiežot somietes zaudēt bumbu driblā un piespēlēs," skaidroja Nerips.

Latvijas basketbolistes ar trim uzvarām trijās spēlēs - pār Itāliju 71:52, pār Luksemburgu 95:60, pār Grieķiju 63:46 - ir E grupas līderes. Somijas komandas pūrā pagaidām ir pārliecinoša uzvara pār Luksemburgas komandu (114:54) un zaudējums Grieķijā (49:72).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!