Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra Zviedrijā otrajā mačā sestdien ar rezultātu 62:52 (16:14, 21:10, 11:13, 14:15) pieveica Turciju, kas uz sacensībām ieradusies ar U-20 sastāvu.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 15 gūtajiem punktiem bija Kristīne Kārkliņa, ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Aija Brumermane, bet desmit punkti bija Ievas Krastiņas rēķinā.

Pirmās ceturtdaļas vidū Latvijas izlase bija izvirzījusies vadībā ar 8:4, tomēr jau drīz vien turcietes pārņēma vadību ar 14:11. Tomēr ceturtdaļas beigās Latvijas izlasē rezultatīvas bija Anete Šteinberga un Anda Eibele, ļaujot komandai desmitminūti noslēgt ar 16:14.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvija veica izrāvienu 13:0 un ieguva vadību ar 29:16. Savukārt pēc pirmā puslaika latvietes atradās priekšā ar 37:24.

Trešajā ceturtdaļā neviena no komandām straujus izrāvienus neveica un Latvija saglabāja vadību ar 48:37. Tikmēr ceturtās ceturtdaļas vidū turcietes jau bija pietuvojušās līdz 47:52, bet pēc tam Latvija ātri atjaunoja desmit punktu pārsvaru un noveda maču līdz uzvarai.

Kā ziņots, sacensību pirmajā kārtā Latvija ar rezultātu 61:62 piekāpās Zviedrijai, bet Lielbritānijas izlase ar 67:60 pieveica Turciju.

Pēdējā mačā Latvija svētdien sacentīsies ar Lielbritāniju, kas būs viena no latviešu pretiniecēm Eiropas čempionātā.

Aigara Neripa trenētās Latvijas valstsvienības sastāvā startam turnīrā iekļautas aizsardzes Elīna Babkina, Anda Eibele, Kristīne Kārkliņa, Ieva Krastiņa un Baiba Eglīte, uzbrucējas Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne un Dita Rozenberga, centra spēlētājas Aija Brumermane, Liene Jansone, Anete Šteinberga un Līga Šurkusa.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Vēlāk Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46. Savukārt pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 67:63 tika apspēlēta Lietuva.

Turpinājumā Latvijas komanda piedalīsies arī pārbaudes turnīrā Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!