Pārbaudes turnīra Ķīnā trešajā spēlē Latvijas sieviešu izlases basketbolistes svētdien, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, ar 72:93 piekāpās Ķīnai.
Latvijas izlases rindās rezultatīvāka spēlētāja bija Anete Jēkabsone - Žogota, kas guva 21 punktu. 16 punktus guva Elīna Babkina, 12 - Gunta Baško un Ieva Kubliņa.

Pirmdien turnīrā ir brīvdiena, bet otrdien pusfinālā Latvija tiksies ar Kubu. Turnīra pirmajā mačā Latvijas basketbolistes Kubas izlasei piekāpās ar 63:68.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas basketbolistes piektdien ar 63:68 piekāpās Kubai, bet pēc tam ar 86:65 pieveica Kanādu.

Turnīrs norisināsies līdz 22.augustam. Pēc grupu turnīra četras komandas izspēlēs pusfinālu, kā arī finālspēli un maču par trešo vietu.

Izlase uz Ķīnu ir devusies 11 spēlētāju sastāvā, bet Liene Jansone traumas dēļ komandai, iespējams, varēs palīdzēt tikai kādā no pēdējām turnīra spēlēm.

Bez 11 spēlētājām, kuras devušās uz Ķīnu, izlases sastāvā joprojām ir arī Ieva Tāre, kura gatavojas pēc individuālas programmas, un pagaidām vēl nav zināms, vai viņa būs gatava piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā. Iespēja sevi parādīt būs arī Elīnai Zīkei, par kuras veselības stāvokli galvenajam trenerim gan informācija nav pieejama. Kā arī pēc dalības Pasaules Universiādē izlasē atgriezīsies Dita Krumberga un Anita Teilāne.

Latvijas izlasei šis ir otrais pārbaudes turnīrs. Pirmajā tika izcīnītas trīs uzvaras Baltijas jūras kausa izcīņā, kura ietvaros ar 86:54 tika pārspēta Zviedrija, ar rezultātu 108:44 sagrauta Igaunija, bet ar 81:68 pieveikta Somija.

Pēc atgriešanās no Ķīnas no 31.augusta līdz 2.septembrim Latvijas basketbolistes turnīrā Rīgā spēlēs ar spēcīgajām Spānijas, Francijas un Ķīnas komandām, bet 7.septembrī paredzēts mačs ar Baltkrieviju.

Pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta būs no 14.septembra līdz 16.septembrim Beļģijā, kur Latvija spēlēs ar Beļģiju, Serbiju un Spāniju vai Kanādu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas sieviešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā spēlēs ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai turnīrā Ķīnā: Anete Jēkabsone - Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Eglīte, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!