Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra piektdien pārspēja Āzijas spēcīgāko komandu Ķīnu.

Pārbaudes turnīra Čehijā pēdējā mačā Latvijas basketbolistes izcīnīja panākumu ar rezultātu 69:67 (13:20, 16:11, 20:20, 20:16).

Maču sekmīgāk iesāka Ķīnas izlase, kas pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar 20:13. Turpinājumā gan Latvijas izlase panāca izlīdzinājumu un līdz pat izšķirošajai desmitminūtei cīņa ritēja līdzīgi. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā Latvija veica izrāvienu 8:0, kas no 54:57 ļāva panākt 62:57 un pēc tam noturēt panākumu.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 16 gūtajiem punktiem bija Ieva Krastiņa, pa 12 punktiem pievienoja Liene Jansone un Kristīne Kārkliņa, bet 11 punktus sameta Elīna Babkina. Tikmēr Anetes Šteinbergas kontā bija astoņi punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, šī turnīra pirmajā mačā Latvijas izlase trešdien ar 63:70 sīvā cīņā piekāpās pašreizējai Eiropas čempionvienībai Krievijai, bet otrajā cīņā ceturtdien spēles galotnē ar 65:63 izrāva uzvaru pār mājiniecēm čehietēm.

Pēdējā trešās kārtas mačā piektdien Krievija ar 64:59 pieveica Čehiju un tas nozīmēja, ka Latvija turnīru noslēdza otrajā vietā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs sāksies pēc astoņām dienām.

Uz Čehijas turnīru bija paņemtas līdzi 12 spēlētājas, kuras arī, visticamāk, pārstāvēs Latviju gaidāmajā čempionātā.

Latvijas izlases pirmajā divpadsmitniekā palikušas Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

Kā rezervistes nosauktas Laura Audere un Dita Rozenberga, kurām jābūt gatavām vajadzības gadījumā atgriezties komandā, bet kā pēdējās četras no izlases atskaitītas Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Ieva Kūlīte un Linda Rubene.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā. Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!