Foto: AFI
Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pirmā posma pēdējā, trešajā mačā sestdien ar rezultātu 52:34 (16:6, 3:5, 15:8, 18:15) pieveica Baltkrievijas vienaudzes.

Ne pārāk rezultatīvā cīņā pēc pirmā puslaika Latvijas izlases pārsvars vēl bija vien astoņi punkti (19:11), bet otrajā spēles daļā pretiniecēm cerības uz panākumu netika atstātas.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 17 gūtajiem punktiem bija Kitija Laksa.

Kā ziņots, D apakšgrupas pirmajos mačos ceturtdien Latvijas kadetes ar rezultātu 60:64 piekāpās Slovēnijai, bet Baltkrievija ar 85:19 neatstāja cerības uz panākumu Norvēģijas valstsvienībai.

Savukārt otrajā kārtā latvietes ar 83:21 sagrāva Norvēģijas vienaudzes, bet baltkrievietes ar 50:69 piekāpās Slovēnijai.

Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas izlase apakšgrupas noslēgumā izcīnīs otro vietu un otro posmu uzsāks ar vienu uzvaru.

Kā ziņots, pēc viena apļa turnīra grupu trīs spēcīgākās komandas iekļūs otrajā posmā. Tajā D grupas trīs komandas no pirmdienas sacentīsies ar C apakšgrupas labākajām vienībām Poliju, Bulgāriju un Luksemburgu, līdzi ņemot pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus. Turpinājumā šīs grupas četras labākās vienības iekļūs ceturtdaļfinālā, bet noslēgumā B divīzijas trīs spēcīgākās komandas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā jeb A divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Mudītes Zanderes trenētās basketbolistes aizvadīja vien trīs spēles Baltijas kausa ietvaros, kurās ar rezultātu 50:32 pārliecinoši pieveica Igaunijas vienaudzes, ar 84:76 pagarinājumā uzvarēja Ukrainu un ar 70:67 arī pagarinājumā pieveica Lietuvas komandu.

Latvijas kadetes Eiropas čempionāta A divīzijā nav spēlējušas kopš 2008.gada. Pērn tās B divīzijas turnīrā palika trešajā vietā.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā: Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Beāte Markāne, Paula Lūķe, Anna Buša, Kitija Štolce, Marta Bergmane, Paula Strautmane, Digna Strautmane, Ieva Spīgule, Vineta Bīriņa, Amanda Betlere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!