Foto: LETA
Savu trešo uzvaru šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta ietvaros otrdien izcīnīja Latvijas U-16 izlase, kas ar rezultātu 59:49 (21:13, 10:11, 12:16, 16:9) izbraukumā pārspēja sacensību pastarītes "Tartu Universitāti".

Latvietēm šajā mačā ar 17 punktiem un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem palīdzēja Sindija Kudule, bet ar 12 punktiem izcēlās Kristiāna Rikveile.

Līdz ar to "Tartu Universitāte" ir vienīgā komanda šajā turnīrā, kas turpina cīnīties bez uzvarām.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir deviņas uzvaras deviņos mačos. Otrā ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex" vienība, kas izcīnījusi desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar astoņām uzvarām desmit mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Ceturtā ar septiņām uzvarām 11 spēlēs joprojām ir RTU/"Merks", tai ar piecām uzvarām deviņās spēlēs seko "Liepājas Papīrs", bet pa piecām uzvarām desmit spēlēs ir "Tallinas Universitāte" un "TTT Rīga-Juniores" komandām.

U-16 basketbolistes ar trim uzvarām deviņās spēlēs pakāpās uz kopvērtējuma devīto vietu, apsteidzot "Latvijas Universitātes" (LU) komandu, kas tikusi pie trim uzvarām desmit cīņās.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!