Foto: LETA
Latvijas U-16 puišu basketbola izlase, gatavojoties savās mājās paredzētajam Eiropas čempionātam, pirmdien pārbaudes mačā Rīgā ar rezultātu 68:25 (16:9, 13:6, 14:6, 25:4) atkārtoti sagrāva Krievijas vienaudžus.

Šajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija Kristers Zoriks, bet ar desmit punktiem piebalsoja Niks Kārlis Jansons.

Pirms tam dienu iepriekš Latvija sagrāva pretiniekus ar 70:51.

Eiropas čempionāts U-16 vecuma izlasēm no 20. līdz 30.augustam risināsies četrās Latvijas pilsētās - Ogrē, Liepājā, Grobiņā un Rīgā.

Jāņa Gailīša trenētajiem mājiniekiem čempionātā nepalīdzēs viens no komandas līderiem Artūrs Strautiņš, kurš iedzīvojies pēdas savainojumā.

Eiropas čempionātā no 20. līdz 22.augustam notiks apakšgrupu spēles, kurās A grupa (Serbija, Somija, Turcija, Lietuva) un B grupa (Horvātija, Bosnija un Hercegovina, Grieķija, Latvija) sacentīsies Ogrē, bet C grupa (Dānija, Vācija, Polija, Francija) un D grupa (Ukraina, Itālija, Krievija, Spānija) cīņas aizvadīs Grobiņā.

Turpinājumā no 24. līdz 26.augustam katras grupas trīs labākās komandas Ogrē (A un B grupas), kā arī Liepājā (C un D grupas) aizvadīs otrā posma cīņas, bet četru grupu vājākās vienības Rīgā sāks izdzīvošanas turnīru. No 28.augusta visas komandas sacentīsies Latvijas galvaspilsētā, cīņas aizvadot divos Rīgas Olimpiskā sporta centra laukumos un noskaidrojot galīgo vietu sadalījumu.

Latvijas U-16 izlases kandidātu saraksts Eiropas čempionātam:

Kristers Zoriks, Artūrs Banga, Roberts Dembskis (visi - "Rīga"/DSN), Nikolajs Zotovs, Rodions Kurucs, Maksims Hudins (visi - "VEF skola"), Leonards Miglinieks ("Rīga"), Kārlis Grigaļūns ("Liepāja"), Toms Upe ("Rīga"/"Jugla"), Artūrs Kurucs, Reinis Rudzītis (abi - "Cēsis"), Roberts Blumbergs ("Ventspils"), Niks Jansons ("Ogre"), Bogdans Raiļans ("Valmiera"), Kārlis Edvarts Garoza ("Saldus").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!