Foto: AFI

Latvijas U-16 basketbola izlase Turcijā notiekošā tradicionālā pārbaudes turnīra ceturtajā spēlē otrdien ar 64:70 (20:24, 15:12, 13:16, 16:18) piekāpās vietējiem Turcijas kadetiem, zaudējot cerības sasniegt turnīra pusfinālu.

Spēli Latvijas izlase iesāka sekmīgi un pēc kārtējā tālmetiena spēja izvirzīties vadībā ar 16:8. Tiesa, pēc pirmās ceturtdaļas latvieši jau zaudēja ar 20:24. Otrās ceturtdaļas ievadā Latvijai bija arī septiņu punktu deficīts, tomēr turpinājumā spēle izlīdzinājās un pēc puslaika viesi zaudēja vien ar 35:36.

Otrā puslaika sākuma daļā Latvija īslaicīgi nokļuva iedzinējos ar 36:44, bet pēc trešās ceturtdaļas joprojām bija iedzinējos ar 48:52. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Latvija arī īslaicīgi pārņēma vadību (54:52), tomēr Turcija ātri to atguva un noturēja līdz cīņas beigām, kaut vēl pēdējā minūtē Latvija spēja pietuvoties arī līdz 64:66.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Kristians Šefanovskis, ar 12 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Adrians Šnipke, bet pa 11 punktiem guva Artūrs Kurucs un Armands Berķis.

Kā zināms, Latvijas izlase sestdien turnīra pirmajā spēlē ar 78:74 pārspēja Vāciju, dienu vēlāk ar 64:86 cieta zaudējumu pret Lietuvu, bet pirmdien ar 75:59 uzvarēja Slovēnijas vienaudžus.

Pēc četrām kārtām A apakšgrupas līdere ar četrām uzvarām ir Lietuva, trīs uzvaras guvusi Turcija, pa diviem panākumiem ir Latvijai un Vācijai.

Noslēdzošajā grupas spēlē Latvija trešdien spēkosies ar Bulgārijas kadetu izlasi, kas līdz šim guvusi vienu uzvaru. Latvijai vairs nav cerību uz pusfināla sasniegšanu, turklāt zaudējuma gadījumā var nākties palikt arī ārpus pirmā astotnieka.

Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis komandā iekļāvis deviņus basketbolistus, kuri janvāra sākumā uzvarēja Baltijas jūras kausa izcīņā, un trīs šīs sezonas debitantus, kuriem jau ir pērnā Eiropas U-16 čempionāta pieredze.

Latvijas komanda Turcijas turnīrā piedalās piekto gadu pēc kārtas. 2012.gadā tika iegūta 11.vieta, 2013.gadā Latvija izcīnīja septīto vietu, 2014.gadā latvieši uzvarēja visās sešās spēlēs un 16 komandu konkurencē izcīnīja pirmo vietu, bet pērn finišēja septītajā vietā.

Latvijas U-16 izlases sastāvs turnīrā Turcijā: Niks Salenieks, Artūrs Žagars (abi - "Rīga"/DSN), Adrians Šnipke ("Rīga"), Valters Vēveris, Rainers Hermanovskis (abi - Valmieras BSS), Gints Zomerfelds, Armands Berķis (abi - "VEF skola"), Kristians Šefanovskis (Ventspils "Spars"), Kristers Elksnītis, Matīss Surkulis (abi - "Jēkabpils"), Niks Līnis ("Cēsis"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Laboral Kutxa" jauniešu sistēma, Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!