Foto: LETA
Latvijas U-16 puišu basketbola izlases spēlētāji Kristers Zoriks un Rodions Kurucs sestdien tika iekļauti savās mājās notikušā Eiropas čempionāta simboliskajā pieciniekā.

Kā zināms, Latvijas kadetu valstsvienība sestdien Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

Kurucs un Zoriks visu čempionāta laiku bija Latvijas valstsvienības līderi, dodot lielu ieguldījumu tās rezultātos.

Tikmēr no Eiropas čempionu Francijas sastāva simboliskajā pieciniekā iekļauti Batiste Tčoafe un Kilians Tilī, bet vēl tajā iekļuva Omers Jurtsevens no Turcijas valstsvienības.

Tieši Tilī tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, turklāt finālmačā viņš pamanījās gūt 25 punktus un izcīnīt 18 bumbas zem groziem, kā arī pārtvert piecas piespēles.

Savukārt par godīgu spēli laukumā balvu saņēma serbs Bojans Nesičs.
Savukārt Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā iekļuva ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmo reizi vēsturē.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 67:60 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!