Foto: DELFI

Zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma vājāko komandu sešnieka spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas U-16 izlase, kas izbraukumā ar rezultātu 59:65 (14:12, 6:12, 20:26, 19:15) piekāpās Tallinas "Audentes"/"Noortekoondis" vienībai no Igaunijas.

Pirmie trīs spēles ceturkšņi aizritēja līdzīgā cīņā un nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru. Tomēr divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām mājiniecēm izdevās iekrāt desmit punktu pārsvaru. Ceturtā spēles nogriežņa ceturtajā minūtē viesu komandai izdevās sadeldēt Tallinas vienības pārsvaru līdz diviem punktiem, tomēr ceturtdaļas otro pusi labāk aizvadīja mājinieces, kuras svinēja uzvaru ar rezultātu 65:59.

Latvijas U-16 izlases rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Aleksa Gulbe, 13 punkti un 15 atlēkušās bumbas Luīzei Šeptei. Savukārt uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 22 punktiem bija Marie Rosalu.

Otrajā sešiniekā līdere ar 13 uzvarām 20 spēlēs ir "Vega 1"/"Liepāja", bet divi panākumi mazāk ir "Latvijas Universitātei". Savukārt Latvijas U-16 izlase ar četrām uzvarām 20 spēlēs atrodas pēdējā - sestajā - vietā.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!