Foto: DELFI
Otro uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā piektdien izcīnīja Latvijas U-16 izlase, kas ar 80:68 (23:17, 23:23, 15:16, 19:12) savā laukumā pārspēja citu Latvijas komandu "Latvijas Universitāte" (LU).

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākā ar 21 punktu bija Paula Strautmane, kura tika arī pie deviņām atlēkušajām bumbām, 18 punktus iekrāja Digna Strautmane, bet Lauras Natālijas Grabes kontā 12 punkti.

Savukārt LU vienības labā 22 punktus guva Anete Vorma, Lība Paula Berga tika pie 13 punktiem, bet 12 punktus un deviņas bumbas zem groziem iekrāja Zane Neilande.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir astoņas uzvaras astoņos mačos. Otrā ir Igaunijas čempione Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar septiņām uzvarām astoņos mačos seko "TTT Rīga".

Ceturtā ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ir RTU/"Merks", kurai ar četrām uzvarām septiņās spēlēs seko "Liepājas papīrs", bet "TTT Rīga-Juniores" tikušas pie četrām uzvarām astoņās cīņās.

Savukārt LU vienība un Latvijas U-16 izlase iekrājušas pa diviem panākumiem astoņās cīņās, kas kopvērtējumā atvēl devīto un desmito pozīciju 12 komandu konkurencē.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!