Foto: LETA
Latvijas U-16 puišu basketbola izlasei savās mājās notiekošā Eiropas čempionāta finālā noteikti jāuzvar Francijas vienaudži, izteicās viens no pašmāju vienības līderiem Artūrs Strautiņš.

Kā zināms, Latvijas kadetu izlase Eiropas čempionāta pusfināla cīņā piektdien ar rezultātu 81:71 pārspēja Spāniju, iekļūstot turnīra finālā, kur viņus sestdienas vakarā sagaida spēkošanās pret Francijas vienaudžiem.

"Sajūtas pēc iekļūšanas finālā ir fantastiskas. Tomēr priekšā vēl gaidāms fināls un tajā jātiek pie tām pašām emocijām, kādas bija pusfinālā. Francija noteikti jāuzvar," sarunā ar žurnālistiem sacīja Strautiņš. "Treneri teica, ja nospēlēsim labi aizsardzībā, Spāniju uzvarēsim. Tā arī bija, turklāt cīņā par atlēkušajām bumbām arī bijām pārāki. Nebija viegli, bet jāuzslavē visa komanda nevis tikai daži spēlētāji."

"Paldies līdzjutējiem, kuru atbalsts mūs dzen uz priekšu. Lai nāk arī uz finālu - ir liels prieks spēlēt tik daudz skatītājiem. Jāatpūšas un jāgatavojas finālam. Šādam mačam vienmēr spēka pietiks," pauda Strautiņš.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējusies pirmo reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!