Foto: LETA
Piektdien, 22. augustā, Latvijas U-16 puišu basketbola izlase Eiropas kadetu čempionāta trešajā spēlē pārspēja Bosnijas un Hercegovinas kadetu komandu – 63:55 (13:12, 32:28, 49:40), izcīnot trešo uzvaru turnīrā, tādējādi nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā. Latvijas U-16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis norāda, ka puiši izšķirošo pārsvaru panāca brīžos, kad pārorientējās uz komandas basketbolu.

Latvijas U-16 izlases galvenais treneris stāsta: "Lielā spēles daļā nedomājām vienā virzienā. Gandrīz katram bija sava ideja, kā jāspēlē basketbols, atkāpāmies no spēles plāna un paši sev radījām nopietnas problēmas. Nepievērsām pietiekami daudz uzmanības detaļām, un tas noveda pie grūtas spēles.

Uzbrukumā slikti kustējās bumba, spēlētāji bieži "pazaudēja" savas pozīcijas, bija diezgan daudz nepārdomātu metienu. Turklāt katra neveiksme vairoja nedrošību, un mūsu snaiperi otrajā puslaikā nespēja trāpīt arī no sagatavotām pozīcijām. Statistikā gan Artūram Strautiņam, gan Rodionam Kurucam ir daudz rezultatīvo piespēļu (attiecīgi 6 un 5), tomēr bija arī ļoti daudz neizmantotu iespēju dažādot uzbrukumu.

Jānovērtē arī pretiniekus – bosnieši bija labi sagatavojušies, labi "lasīja" mūsu uzbrukumu un veiksmīgi izmantoja mūsu kļūdas. Par laimi – ne visas.

Aizsardzībā brīžiem trūka enerģijas, brīžiem bija par daudz agresivitātes. Laukumā visu laiku jādomā par spēli un savu darbību kvalitāti, bet mums reizēm domas aizskrēja pie pretinieku groza vai pievērsās tiesnešu darbībai.

Izšķirošo pārsvaru panācām brīžos, kad pārorientējāmies uz komandas basketbolu. Skatoties video, to labi varēs redzēt un tā mums būs kārtējā labā mācība. Šajā vecumā jāmācās no katras spēles – kamēr to darīsim, būs iespēja kļūt labākiem.

Paldies skatītājiem, ceram uz atbalstu arī nākamajos mačos. Vispirms – svētdien ar Lietuvu. Lietuvieši Baltijas kausa izcīņas mačā ar mums palika bez pamatsastāva saspēles vadītāja, kurš sarāva ceļgala krusteniskās saites. Šajā pozīcijā viņiem ir problēmas un tās izpaudās arī spēlēs ar Turciju (68:76) un Serbiju (73:98). Toreiz Panevēžā Lietuvai zaudējām. Ceru, ka atmiņas par to spēli motivēs svētdienas mačam. Plus vēl brīvdienā paskatīsimies pašu spēles labās un ne tik labās epizodes. Varam spēlēt labāk, nekā to darījām šodien."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!