Foto: fiba.com
Latvijas U-16 puišu izlase sestdien Polijas pilsētā Radomā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra otrajā spēlē ar 71:91 (18:21, 15:13, 16:29, 22:28) piekāpās Spānijas vienaudžiem.

Latvijas izlases labā 22 punktus šajā spēlē iemeta Artūrs Žagars, bet 13 punktus pievienoja Artūrs Kurucs. Savukārt 12 punkti Edvardam Mežulim.

Mačs iesākās abu komandu līdzīgā cīņā, bet otrās ceturtdaļas sākumā lielāku pārsvaru ieguva Spānijas jaunie basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 26:18. Tālāk Latvijas izlase gan viņus nepalaida, pirmajam puslaikam noslēdzoties tikai ar viena punkta deficītu (33:34). Tomēr valstsvienību pamatīgi iegāza vāji aizvadītais otrais puslaiks, it sevišķi trešā ceturtdaļa, kas tika zaudēta ar 13 punktiem. Tas Spānijas basketbolistiem pašā trešā ceturkšņa beigās ļāva izvirzīties vadībā ar 14 punktu pārsvaru (63:49).

Latvijas basketbolistiem tā arī neatradās pretargumenti, lai lauztu dueļa gaitu, kā rezultātā spāņi spēles beigās savu pārsvaru palielināja vēl vairāk.

Vēstīts, ka Latvijas jaunie basketbolisti piektdien turnīra pirmajā spēlē ar 81:73 pārspēja Itāliju. Tikmēr Spānijas izlase ar 80:50 sagrāva Zviedriju.

Savukārt Itālija sestdien ar 89:50 sagrāva Zviedriju.

Ar Zviedrijas valstsvienību Latvija spēkosies pirmdien.

Ar divām uzvarām divās spēlēs A apakšgrupas vadībā atrodas Spānija, kamēr pa uzvarai guvušas Latvija un Itālija, bet zaudējumus abās cīņās piedzīvojusi Zviedrija.

Šogad Eiropas jaunatnes čempionāti risinās pēc jaunas formulas – pirmajā posmā komandas aizvada pa trim spēlēm, bet pēc tam visas spēlēs astotdaļfinālā. Turpinājumā šo maču uzvarētāji cīnīsies par pirmo līdz astoto vietu, bet zaudētāji – par devīto līdz sešpadsmito. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Astotdaļfināla mači notiks nākamajā otrdienā, kad Latvijai būs jātiekas ar kādu no B grupas komandām – Turciju, Vāciju, Horvātiju vai Poliju.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti puiši, kuri basketbolu apguvuši Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Ogrē un Valmierā, bet daži meistarību jau pilnveidojuši pat Spānijā, jo Anrijs Miška iepriekšējā sezonā basketbolu spēlēja slavenā Madrides "Real" sistēmā, kamēr Artūrs Kurucs to darīja Vitorijas "Laboral Kutxa". Pieci basketbolisti jau pērn piedalījās Eiropas U-16 čempionātā, turklāt Kurucs un Miška bija starp pamatspēlētājiem.

Valstsvienības galvenais treneris ir Artūrs Visockis-Rubenis, kuram šis šajā amatā šis ir pirmais Eiropas jaunatnes čempionāts.

Kadetu izlase ziemā startēja ne tikai Baltijas jūras kausa izcīņā, bet arī jau piekto gadu pēc kārtas piedalījās prestižajā U-16 izlašu turnīrā Turcijā. Šovasar tika aizvadītas deviņas pārbaudes spēles, kurās izcīnītas astoņas uzvaras. Komandai šī gada bilance pārbaudes mačos ir 15 uzvaras un četri zaudējumi.

Latvijas komanda Eiropas U-16 čempionātā startēs formas tērpos ar melnām sēru uzšuvēm, pieminot vasaras sākumā autokatastrofā bojā gājušos izlases kandidātus Kristianu Šefanovski un Kristianu Pūri.

Latvijas U-16 puišu izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Valters Vēveris, Rainers Hermanovskis, Dāvids Vīksne (visi - "Valmiera"), Artūrs Žagars, Niks Salenieks, Roberts Bērziņš (visi - "Rīga"/DSN), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Rīga"), Armands Berķis ("VEF skola"), Oskars Hlebovickis ("Ogre"), Anrijs Miška (Madrides "Real", Spānija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Laboral Kutxa", Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!