Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlase ceturtdien notikušajā pasaules čempionāta mačā pret Kanādu nebija gatava spēles tiesāšanas īpatnībām, uzsver valstsvienības galvenā trenere Līga Alilujeva.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunās basketbolistes Spānijā notiekošajā pasaules čempionātā A apakšgrupas spēlē ceturtdien ar 57:60 (11:15, 17:8, 11:14, 11:13, 7:10) pagarinājumā piekāpās Kanādai.

"Milzīgs prieks par meitenēm, jo basketbola kvalitātes ziņā bijām labākas par kanādietēm. Zaudējuma iemesls redzams statistikā - mums 30 piezīmes, pretiniecēm 19, bet soda metienus iemetām sešus no 13, kamēr kanādietes 29 no 42. Pēc pirmās spēles izdarījām secinājumus un tas izpaudās spēlētāju rotācijā. Mazliet pamainījās gan sākumsastāvs, gan spēles laika sadalījums. Mans palīgs Kristaps Zeids bija sagatavojis kvalitatīvu videoanalīzi par Kanādas komandas spēles niansēm, un tā palīdzēja izstrādāt detalizētu spēles plānu. Turklāt Kanādas komanda Nigērijas izlases neatbraukšanas dēļ pirmajā dienā palika bez spēles. Viņām debija bija šodien un lampu drudzis bija jūtams," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Alilujevu.

Turnīru latvietes iesāka ar zaudējumu 71:77 Japānai. Kā uzskata Alilujeva, mačs pret kanādietēm bija daudz labāks, nekā pret japānietēm.

"Spēle nebija tik ātra, izdevās sakārot aizsardzību. Krietni mazāk kļūdījāmies, biežāk pārķērām bumbu. Uzbrukumā iespēju realizācija gan varēja būt krietni labāka, taču nebijām gatavas tiesāšanas īpatnībām. Spēles likteni izšķīra soda metieni. Varam sev pārmest septiņus neprecīzos metienus, bet izmestajos atšķirība ir daiļrunīga," secināja trenere.

A apakšgrupā par pirmo vietu cīnīsies bez zaudējumiem spēlējošās Japāna un Kanāda, bet latvietes ar diviem zaudējumiem ieņems trešo vietu un astotdaļfinālā tiksies ar B apakšgrupas otrās vietas ieguvēju. Pēc divām spēlēm A apakšgrupā līderes ar diviem panākumiem ir austrālietes, pa uzvarai Francijas un Ķīnas kontā, bet divus zaudējumus piedzīvojusi Meksika.

"Žēl, ka pelnītā uzvara izslīdēja no rokām, bet pieredze ir ļoti vērtīga. Gatavosimies visa čempionāta svarīgākajai spēlei - astotdaļfinālam. Visticamāk, būs jāspēlē ar Ķīnas komandu - cienījamu, tomēr nebūt ne neuzvaramu pretinieci. Analizēsim gan pretinieču spēli, gan savas darbības un gatavosimies. Slikti, ka izpaliek trešā spēle ar Nigēriju un tagad priekšā trīs brīvdienas. Riskējam pazaudēt spēļu ritmu, taču, no otras puses, ir iespēja kārtīgi sagatavoties," uzsvēra Alilujeva.

Pasaules čempionātā kadetes spēlē pirmo reizi. Ņemot vērā izspēles sistēmu, Latvijas komandai čempionāta ceturtajā spēlē jāparāda iespējami labākais sniegums, lai iekļūtu pirmajā astoņniekā un nodrošinātu sev vēl trīs mačus ar pasaules labākajām komandām. Pirms turnīra Alilujeva norādīja, ka tieši iekļūšanu labāko astoņniekā komanda sev izvirzījusi par mērķi.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā 16 komandas sadalītas četrās grupās, pa četrām izlasēm katrā. Trijās spēlēs tiks noskaidrota rangu tabula, un pēc tam notiks astotdaļfināla spēles. Uzvarētājas spēlēs ceturtdaļfinālā par 1.-8.vietu, kamēr zaudētājas cīnīsies par 9.-16.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!