Foto: FIBA
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase svētdien Itālijas pilsētā Udīnē cieta zaudējumu Eiropas čempionāta bronzas mačā.

Latvijas jaunās basketbolistes ar rezultātu 56:58 (13:18, 10:16, 24:14, 9:10) piekāpās Ungārijas vienaudzēm. Līdz ar to Latvijas U-18 basketbolistes turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Kā vēstīts, pusfināla sasniegšana latvietēm deva ceļazīmi uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā bija Nikola Ozola, kura guva 20 punktus, ar deviņiem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Laura Meldere, bet ar desmit bumbām zem groziem un četriem bloķētiem metieniem - Alise Markova. Pretiniecēm desmit punktus guva Oršoja Tota.

Ceturtdaļas pirmajā pusē cīņa bija līdzīga, nevienai no komandām neiegūstot lielu pārsvaru. Ceturkšņa pēdējās trīsarpus minūtēs latvietes guva tikai vienu punktu, kā rezultātā mača pirmo nogriezni zaudēja ar 13:18.

Otrās ceturtdaļas otrajā piecminūtē pretinieču pārsvars sasniedza jau 12 punktus, kas gan tika samazināts līdz astoņiem punktiem. Tiesa, pretinieces līdz ar puslaika beigu signālu iemeta tālmetienu, latvietēm pārtraukumā dodoties ar 11 punktu deficītu (23:34).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas jaunietes pakāpeniski deldēja pretinieču pārsvaru līdz minūti pirms ceturkšņa beigām komandu šķīra vairs tikai viens punkts - 48:47 Ungārijas labā. Pamatlaika noslēdzošajā ceturtdaļā ungārietes turējās dažu punktu attālumā.

Pie rezultāta 53:56 latvietes 23 sekundes pirms pamatlaika beigām ieguva uzbrukuma tiesības, taču neviens no abiem metieniem - ne tālmetiens, ne raidījums no groza apakšas - savu mērķi nesasniedza. Ungārietes ieguva bumbu un realizēja divus soda metienus, bet otrā laukuma galā Nikola Ozola deviņas sekundes pirms finālsvilpes realizēja trejaci, panākdama 56:58.

Arī nākamais pretinieču uzbrukums tika apturēts ar pārkāpumu. Ungārijas basketboliste aizmeta garām abus divus soda metienus, taču latvietes to nespēja izmantot, savā uzbrukumā neizspēlējot bumbu līdz brīvam metienam un ciešot zaudējumu mačā.

Sestdienas vakarā Latvija pusfinālā graujoši ar 37:66 piekāpās Vācijai, kamēr Ungārija ar 54:57 atzina Spānijas pārākumu.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta pirmajā četriniekā iekļuvusi otro reizi vēsturē. Pirmo reizi tas izdevās pirms diviem gadiem, kad nācās samierināties ar ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!