Foto: FIBA
Latvijas meiteņu U-18 basketbola izlase trešdien Itālijā Eiropas čempionāta astotdaļfinālā pārliecinoši pārspēja vienaudzes no Zviedrijas un iekļuva nākamajā turnīra kārtā, kurā tiksies ar Krievijas izlasi.

Latvijas izlase svinēja uzvaru ar 59:47 (13:10, 14:14, 20:14, 12:9).

Rezultatīvākās spēlētājas Latvijas komandā šai mačā bija Nikola Ozola ar 15 punktiem un Laura Meldere ar 14 punktiem. Deviņus punktus komandas kontam pievienoja Aleksa Gulbe. Zviedrijas izlasē 12 punkti Tovai Sabelai, 10 — Mulainai Džonsonei Sidi Babai.

Pēc pirmā puslaika mūsu meitenēm bija tikai triju punktu pārsvars — 27:24, bet otrajā puslaikā Latvijas komanda uzlaboja sniegumu un izrāva uzvaru.

Spēles sākumā Zviedrija ieguva vadību 4:0, taču turpinājumā Latvija pārņēma iniciatīvu un panāca 9:6 savā labā, bet pēc pirmās ceturtdaļas bija priekšā ar 13:10. Otrajā ceturtdaļā latvietes ieguva arī septiņu punktu pārsvaru 17:10, tomēr zviedrietes nesalūza un spēja pietuvoties līdz 21:22. Puslaika beigās Latvija gan nospēlēja nedaudz labāk, atpūtā ejot ar trīs punktu pārsvaru.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvijas izlase veica izrāvienu 10:2, pārvaru palielinot līdz 37:26. Zviedrietes gan vēl spēja starpību samazināt līdz sešiem punktiem, tomēr Latvijas basketbolistes noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā daļā guva deviņus punktus pēc kārtas, nodrošinot uzvaru arī visā spēlē.

Latvijas U-18 izlase turnīru sestdien sāka ar zaudējumu, sīvā cīņā ar 62:66 atzīstot Vācijas pārākumu, bet vēlāk ar 74:41 sagrāva Slovēniju un ar 71:59 pieveica Ungāriju.

Uzvara pēdējā spēlē ar vairāk nekā astoņu punktu pārsvaru latvietēm B apakšgrupā deva pirmo vietu un tikšanos ar A apakšgrupas ceturtās pozīcijas īpašnieci Zviedriju, kas čempionāta pirmajā fāzē cieta trīs zaudējumus pret Beļģiju (46:67), Itāliju (50:62) un Horvātiju (51:61).

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā:

Nikola Ozola, Jete Nulle, Klinta Dambrāne, Elizabete Zumenta, Māra Mote, (visas - "TTT Rīga - Juniores"), Ketija Vihmane, Agnese Radziņa (abas - 3.BJSS), Paula Kļeščova ("Liepāja"), Viktorija Ivanova ("Daugavpils Universitāte"), Aleksa Gulbe ("TTT Rīga"), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija) Alise Markova ("Rīgas Stradiņa Universitāte").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!