Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram, sestdien Rīgā Baltijas kausa izcīņas trešajā spēlē uzvarēja Zviedrijas vienaudzes.

Latvijas izlase izcīnīja panākumu ar rezultātu 69:50 (12:9, 17:9, 17:16, 23:16).

Uzvarētāju sastāvā 14 punktus guva Līga Ligita Golovko, bet desmit punktus pievienoja Elizabete Zumenta.

Jau ziņots, ka četru komandu turnīru Latvijas U-18 basketbolistes sāka piektdien ar 57:62 zaudējot Lietuvas vienaudzēm, bet pēc tam latvietes ar 72:49 sagrāva Igauniju.

Lietuva šajā turnīrā izcīnījusi divas uzvaras divos mačos, bet trešajā spēlē svētdien tiekas ar Igauniju. Tikmēr igaunietes guvušas vienu panākumu, kamēr Zviedrija zaudēja visās spēlēs.

Latvietes un zviedrietes gatavojas Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram, kas 4. augustā sāksies Itālijas pilsētā Udinē.

Eiropas čempionātā Latvijas juniores B apakšgrupas turnīrā cīnīsies ar Slovēnijas, Vācijas un Ungārijas komandām. Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Beļģija, Itālija, Horvātija, Zviedrija). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8. vietu, zaudētājas par 9.-16. vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 basketbolistes jūlija sākumā divos pārbaudes mačos ar 48:54 un ar 75:80 piekāpās igaunietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!