Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases spēlētāja Vineta Bīriņa trešdien guva 32 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai Rumānijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra spēlē ar 75:52 (21:16, 18:3, 24:15, 12:18) pārspēt Bulgārijas valstsvienību un turpināt cīņu par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Bīriņa ar 32 gūtajiem punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, 14 punktus pretinieču grozā sameta Paula Strautmane, bet 13 punkti Sindijas Kudules kontā.

Spēles sākums izvērtās sīvs, abām komandām cīnoties punkts punktā (8:8), tomēr pirmās ceturtdaļas izskaņā Latvijas spēlētājas ieguva piecu punktu pārsvaru (21:16). Otro ceturksni latvietes aizvadīja vēl pārliecinošāk, neļaujot pretiniecēm gūt punktus līdz pat puslaika pirmspēdējai minūtei. Pārtraukumā Latvija devās ar graujošu 20 punktu pārsvaru uz tablo - 39:19.

Trešo ceturksni Latvijas jaunās basketbolistes iesāka ar 11 gūtiem punktiem pēc kārtas, kas ļāva panākt jau 32 punktu pārsvaru (51:19). Savukārt ceturtdaļas izskaņā gan bulgārietēm izdevās rezultatīvāka, taču joprojām pārliecinošs pārsvars piederēja Latvijai. Tikmēr pamatlaika noslēdzošā daļa iesākās mazrezultatīvi, spēlētājām laukumā cīnoties visai pasīvi, taču pēc 40 spēlētām minūtēm Latvijas spēlētājas izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pašlaik E grupā, rēķinot līdzi paņemtos rezultātus no pirmā posma spēlēm, pa vienai uzvarai ir Somijai, Igaunijai un Latvijai, bet Bulgārija cīnās bez panākumiem.

Otro un noslēdzošo otrā posma spēli latvietes aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Somiju.

A divīzijai kvalificēsies trīs labākās turnīra komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!