Foto: DELFI

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase šodien Liepājā ar uzvaru pret Francijas vienaudžiem sāka dalību Eiropas čempionātā.

C apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvijas vienība bija pārāka ar rezultātu 58:54 (14:10, 12:15, 17:14, 15:15).

Ļoti saspringtā ceturtajā ceturtdaļā Latvijas izlase visu laiku bija vadībā ar pāris punktu pārsvaru, tikai reizi ļaujot pretiniekiem rezultātu izlīdzināt, bet galotnē nosargājot minimālo pārsvaru.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 17 gūtiem punktiem bija Dāvis Geks, bet 13 punktus iekrāja Elvis Endzels.

Pēc tam pārējos C grupas mačos Latviju piektdien un sestdien sagaida mači arī ar Turcijas un Bulgārijas izlasēm, kuru savstarpējā cīņā ceturtdien pārāki ar 95:89 bija bulgāri.

C grupas trīs labākās komandas kopā ar D grupas (Horvātija, Krievija, Polija, Slovēnija) trim labākajām vienībām Liepājā no 13. līdz 15.augustam cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt grupu ceturtās vienības dosies uz Viļņu, kur notiks turnīrs par 13.-16.vietu, kā arī izslēgšanas spēles.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U-18 basketbolisti pagājušās nedēļas beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Itālijas vienaudžiem. Pirmajā cīņā U-18 basketbolisti ar rezultātu 62:77 piekāpās Itālijas vienībai, tomēr otrajā mačā spēja revanšēties, izcīnot uzvaru ar rezultātu 61:59.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!