Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase Eiropas čempionāta otrajā spēlē piektdien Liepājā ar rezultātu 73:65 (15:17, 21:13, 20:12, 17:23) uzvarēja Turcijas vienaudžus.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas izlase sāka ar 17 punktu pārsvaru (59:42), taču Turcija pakāpeniski deldēja pretinieku pārsvaru, un pusotru minūti pirms pamatlaika beigām latviešiem bija vairs tikai četru punktu pārsvars (69:65). Tomēr turpinājumā Latvijas basketbolisti panāca septiņu punktu pārsvaru, ko sekmīgi nosargāja līdz spēles beigām.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem bija Dmitrijs Brizgalovs, Toms Leimanis izcēlās ar 14 punktiem, bet pa 12 punktiem iekrāja Dāvis Geks un Iļja Gromovs, otrajam tiekot arī pie 11 atlēkušajām bumbām.

Pirmās kārtas cīņās ceturtdien Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, bet Turcija ar 89:95 zaudēja Bulgārijai.

Tikmēr vēl vienā otrās kārtas mačā piektdien Francija ar 78:69 pieveica Bulgāriju.

Pēdējā C grupas mačā Latviju sestdien sagaidīs cīņa ar Bulgārijas izlasi.

C grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Latvijas kontā ir divas uzvaras, Francijai un Bulgārijai ir pa vienam panākumam, bet Turcija cīnās bez uzvarām.

C grupas trīs labākās komandas kopā ar D grupas (Horvātija, Krievija, Polija, Slovēnija) trim labākajām vienībām Liepājā no 13. līdz 15.augustam cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt grupu ceturtās vienības dosies uz Viļņu, kur notiks turnīrs par 13.-16.vietu, kā arī izslēgšanas spēles.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U-18 basketbolisti pagājušās nedēļas beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Itālijas vienaudžiem. Pirmajā cīņā U-18 basketbolisti ar rezultātu 62:77 piekāpās Itālijas vienībai, tomēr otrajā mačā spēja revanšēties, izcīnot uzvaru ar rezultātu 61:59.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!