Foto: DELFI
Latvijas U-18 junioru basketbola izlase svētdien Eiropas čempionāta spēlē par piekto vietu ar rezultātu 51:80 (5:12, 12:31, 14:17, 20:20) zaudēja Spānijai, netiekot pie pēdējās ceļazīmes uz nākamā gada pasaules U-19 čempionātu.

Latvijas izlase dalību čempionātā tādējādi noslēdza ar izcīnītu sesto vietu.

Cīņas liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pirmajā puslaikā. Ja zaudēta pirmā ceturtdaļa ar 5:12 vēl bija labojama situācija, tad otrajā ceturtdaļā jau pilnībā izpaudās Spānijas izlases pārākums. To Spānijas basketbolisti sāka ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet noslēdza ar 11 punktu izrāvienu, kas pēc pirmā puslaika spāņiem deva 26 punktu pārsvaru - 43:17. Trešajā ceturtdaļā Spānijas izlases pārsvars pārsniedza 30 punktu atzīmi, bet pirms pēdējām desmit minūtēm tas bija 29 punktu izteiksmē (60:31). Savukārt mača pēdējās minūtēs Latvijas vienībai izdevās starpību nedaudz samazināt, tomēr pašās beigās spāņi iepriekš iekrāto pārsvaru atjaunoja.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 11 gūtiem punktiem bija Elvis Endzels, pie deviņiem punktiem tika Armands Ginters, bet septiņus punktus iekrāja Edgars Štelmahers.

Tiesības spēlēt nākamā gada pasaules U-19 čempionātā ieguva Eiropas čempionāta piecas spēcīgākās komandas.

Kā ziņots, pusfināla mačā par 5.-8.vietu sestdien Latvija ar rezultātu 81:64 pārliecinoši pieveica Bulgārijas vienaudžus, revanšējoties par iepriekš turnīrā piedzīvoto neveiksmi, bet Spānija ar 70:63 pārspēja Itāliju.

Pirms tam ceturtdaļfināla spēlēs Latvijas izlase ar rezultātu 53:65 zaudēja otrai turnīra saimniecei Lietuvai, bet Spānija ar 56:58 piekāpās Krievijai.

Čempionāta pirmos divus posmus Latvijas izlase aizvadīja Liepājā, bet izšķirošās cīņas notiek Viļņā.

Pirmajā posmā C apakšgrupā Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, ar 73:65 apspēlēja Turciju un ar 58:69 zaudēja Bulgārijas vienaudžiem, grupā ierindojoties otrajā vietā, bet uz otro posmu līdzi ņemot vienu uzvaru un vienu zaudējumu.

Savukārt otrajā posmā sākotnēji Latvija ar rezultātu 70:64 pieveica Krieviju, turpinājumā ar 62:82 zaudēja Horvātijai, bet izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā trešdien ar 61:60 spraigā cīņā uzvarēja Slovēnijas vienaudžus.

F grupas kopvērtējumā Latvija ar trim uzvarām piecās cīņās ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!