Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 izlases basketbolisti, gatavojoties Eiropas čempionātam, trešdien Rīgā pārbaudes spēlē pagarinājumā pārspēja Gruzijas vienaudžus ar rezultātu 87:81 (22:14, 24:28, 13:17, 20:20, 8:2).

Uzvarētāju sastāvā 16 punktus guva Kristers Zoriks, kurš pievienoja arī sešas rezultatīvas piespēles, bet Roberts Blumbergs iemeta 13 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, Latvijas juniori no 15. līdz 17. jūlijam piedalīsies Baltijas kausa izcīņā Klaipēdā.

Eiropas U-18 čempionāts Turcijas pilsētā Samsunā risināsies no 30. jūlija līdz 7. augustam. Latvijas komandas pretinieki grupas turnīrā būs Bosnijas un Hercegovinas, Lietuvas un Izraēlas basketbolisti.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas U-18 izlases basketbolisti pārbaudes mačā uzvarēja Zviedrijas vienaudžus ar rezultātu 73:63.

Latvijas komandai Eiropas čempionātā nepalīdzēs Spānijas vienības Barselonas "Lassa" sistēmā spēlējošais Rodions Kurucs. Rudenī viņam bija operācija un ilgs rehabilitācijas periods. Lai mazinātu savainojuma risku, klubs izstrādājis individuālās sagatavošanās programmu, iesakot šovasar atturēties no spēlēšanas izlasē.

Kurucs bija viens no līderiem Latvijas U-16 izlasē, kas pirms diviem gadiem Rīgā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā.

Toties ierindā ir trīs citi ārzemēs spēlējošie basketbolisti – Itālijas kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" pamatkomandā debitējušais Artūrs Strautiņš, Vācijas kluba Kvēkenbrikas "Artland Dragons" sistēmā sezonu pavadījušais Roberts Blumbergs un ASV vidusskolu čempionāta dalībnieks Kristers Zoriks.

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris ir Jānis Gailītis, kuram asistē viņa kolēģi no vicečempiones "VEF Rīga" Jevgēņijs Kosuškins un Raimonds Feldmanis.

Pērn Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu, bet 2007. un 2010. gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Šogad pirmoreiz vēsturē visas sešas Latvijas jaunatnes izlases spēlēs Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā, turklāt U-17 basketbolistes Spānijā piedalījās arī pasaules meistarsacīkstēs, kur ieņēma desmito vietu. Tiesa, Latvijā šogad nenotiks neviens Eiropas vai pasaules čempionāts basketbolā, kas valstī bija risinājušies kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!