Foto: LETA
Latvijas U-18 basketbola izlase svētdien savās mājās notiekošajā Eiropas čempionātā ieguva sudraba godalgas. Finālmačā latvieši ar rezultātu 90:99 (20:32, 21:22, 24:25, 25:20) piekāpās vienaudžiem no Serbijas, kas pie zelta medaļām tika otro gadu pēc kārtas.

Latvijas izlasē rezultatīvākais 26 punktiem bija Artūrs Žagars, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles. Valters Vēveris iemeta 20 punktus, bet Artūra Kuruca kontā 14 punkti. Serbijai Marko Pečarskis guva 34 punktus, bet 29 punkti Filipa Petruševa kontā.

Latvijas basketbolistiem jau mača sākumā Serbijas garie spēlētāji sagādāja lielas problēmas, un pirmajā puslaikā serbi pat panāca 18 punktu pārsvaru. Pēc tam otrā puslaika sākumā Latvija pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, tomēr pēc tam serbi atkal atrāvās. Pēdējā ceturtdaļā latvieši turpināja cīņu un atkal atjaunoja intrigu spēlē, bet veiksmes trūkums aizsardzībā neļāva apturēt Pečarski un Petruševu.

Latvijas U-18 izlasēm sudraba godalga ir labākais sasniegums līdz šim, bet jauniešu izlasēm ar trīs piegājieniem nav izdevies izcīnīt zelta medaļas. 2013.gadā finālā cīnījās Latvijas U-20 izlase, bet gadu vēlāk arī Latvijas U-16 izlase, taču abos gadījumos tika piedzīvoti zaudējumi.

Savukārt Serbija par Eiropas čempioniem šajā vecuma grupā kļuva otro gadu pēc kārtas.

Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Francijas U-18 basketbola izlase, kas ar rezultātu 79:70 (11:14, 15:24, 28:22, 25:10) uzveica krievus.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:
Artūrs Žagars (Badalonas "Divina Seguros Joventut", Spānija), Ojārs Bērziņš ("Valmiera"/ORDO), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia-2", Spānija), Valters Vēveris ("Valmiera Glass"/ViA), Kristaps Ķilps ("Ventspils Augstskola"), Dāvids Vīksne ("Valmiera"/ORDO), Adrians Šnipke ("Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("VEF skola"), Anrijs Miška ("Valmiera"/ORDO), Armands Berķis ("Betsafe"/"Liepāja"), Mārcis Šteinbergs (Ogre"), Edvards Mežulis ("Latvijas Universitāte").

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!