Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc jaunākajām pārbaudes spēlēm pirms U-20 Eiropas čempionāta Latvijas izlases treneri no izlases kandidātu saraksta svītrojuši Mārtiņu Rugāju un Reno Silavu, līdz ar to tajā ir palikuši 15 spēlētāji, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No U20 izlases kandidātu saraksta svītroti Mārtiņš Rugājs un Reno Silavs, un erindā palikuši 13 spēlētāji: Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Mareks Mejeris, Uģis Pinete, Jānis Antrops, Armands Ošiņš, Dāvis Lejasmeiers, Artūrs Bricis, Mārtiņš Bremze, Edvīns Jonāts, Ernijs Ansons, Mārcis Vītols un Viktos Iļjins. Pēc pasaules čempionāta beigām U-20 izlasei varētu pievienoties U-19 izlases dalībnieki Edmunds Dukulis un Dāvis Čoders.

Latvijas U-20 izlase pārbaudes spēlē ar 87:82 pārspēja par klubu izlasi nodēvētu komandu, kuras sastāvā spēlēja valstsvienības kandidāti Rolands Freimanis, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs un Edgars Jeromanovs, kā arī Māris Gulbis, Ernests Kalve un Sandis Silavs.

"Iznāca laba un noderīga spēle. Pretiniekiem bija vairāk meistarības un pieredzes, mums - labāka kondīcija un lielāka agresivitāte," U20 izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis bija apmierināts ar, iespējams, pēdējo pārbaudi. "Ar U-18 izlasi nespēlēsim, varbūt izdosies sarunāt maču ar kādu pasaules U19 čempionāta dalībnieci, kam turnīrs jau beidzies."

Eiropas U20 čempionāts Bilbao sāksies 14.jūlijā. Latvijas komanda pirmajā posmā cīnīsies vienā grupā ar Francijas, Horvātijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!