Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc divām pārbaudes spēlēm pret Baltkrievijas U-20 valstsvienību Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā palikuši 14 spēlētāji, kuri turpinās gatavoties jūlijā gaidāmajam Eiropas čempionātam, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kā ziņots, abās pārbaudes spēlēs pret Baltkrievijas vienaudžiem Latvijas U-20 izlase izcīnīja pārliecinošas uzvaras - ar 94:62 un 102:57.

Pēc šiem mačiem Latvijas U-20 izlases treneri Roberts Štelmahers un Artūrs Štālbergs izraudzījās 14 basketbolistus, kuri nākamnedēļ Ventspilī turpinās gatavoties Eiropas čempionātam.

"Uzvarēt vienmēr ir patīkami, taču rezultātiem lielu vērību nepievērsīsim, jo Baltkrievijas izlase tomēr spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā un lielas problēmas mums nesagādāja," Štelmahera izteicieni citēti portālā "basket.lv". "Ar šo komandu esmu nostrādājis tikai nedēļu, un sāku iepazīt spēlētājus. Pirmais iespaids ir patīkams. Prieks par profesionālo attieksmi un pašatdevi treniņos, arī meistarības potenciāls ir cerīgs. Spēlētāji uzvedas kā profesionāļi - tas ir pirmais priekšnoteikums, lai viņu karjeras veidotos labi. Prieks strādāt."

"Spēlēs pret Baltkrieviju izmantojām 17 basketbolistus. Muskuļa sasituma dēļ malā palika tikai Ingus Jakovičs, kurš diemžēl mums palīdzēt nevarēs. Uz nākamo treniņnometni, kas pirmdien sāksies Ventspilī, neaicināsim vēl četrus basketbolistus - Robertu Krūmiņu, Juri Kalniņu, Robertu Stumbri un Edvardu Bagatski," atzina Štelmahers. "Sāksim strādāt pie niansēm, tāpēc svarīgi, lai treniņā nebūtu pārāk daudz spēlētāju un efekts būtu pēc iespējas lielāks. Pievienosies Ojārs Siliņš, kurš atgriezīsies no Itālijas."

Nākamās nedēļas beigās Latvijas U-20 izlase Rakverē cīnīsies pret Igaunijas U-20 valstsvienību, kas gatavojas debitēt Eiropas čempionāta A divīzijā. Pēc tam notiks treniņi Rīgā un pārbaudes spēles Kauņā ar Lietuvas U-20 izlasi.

Eiropas U-20 čempionātā, kas no 12. līdz 22.jūlijam risināsies Slovēnijā, Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Gruzijas, Spānijas un Turcijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet ceturtā spēlēs par 13.-16.vietu. Visas komandas saglabās tiesības spēlēt U-20 čempionāta A divīzijā arī 2013.gadā, kad šajā vecuma grupā spēcīgāko komandu vidū piedalīsies 20 komandas.

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts: Artūrs Bricis, Jānis Timma, Arnolds Helmanis (visi - "Liepājas Lauvas"), Mārcis Vītols ("Latvijas Universitāte"), Dāvis Čoders ("Jūrmala/Fēnikss"), Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš (abi - "Westwind Academy", ASV), Klāvs Strazdiņš ("Rīga"/DSN), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai, Lietuva), Ojārs Siliņš ("Reggio Emilia", Itālija), Jānis Bērziņš ("VEF Rīga"), Armands Gražulis ("Ventspils"), Elvis Saulītis ("Valmiera"), Andris Misters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!