Foto: LETA
Par Latvijas U-20 basketbola izlases galveno treneri iecelts Roberts Štelmahaers, kurš šajā amatā nomainīs Agri Galvanovski, informē "basket.lv".

Štelmahera palīgs būs Artūrs Štālbergs.

Pirmdien, 18.jūnijā, U20 vīriešu izlase Liepājā sāks gatavoties Eiropas čempionātam, kas no 12. līdz 22.jūlijam risināsies Slovēnijā. Uz pirmajiem koptreniņiem pulcēsies 16 kandidāti, starp kuriem ir arī disciplīnas pārkāpumos vainotie spēlētāji.

Uz koptreniņiem uzaicināti Ingus Jakovičs, Artūrs Bricis, Roberts Krūmiņš, Jānis Timma, Arnolds Helmanis (visi Liepājas Lauvas), Mārcis Vītols (Latvijas Universitāte), Dāvis Čoders (Jūrmala/Fēnikss), Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš (abi Westwind Academy, ASV), Klāvs Strazdiņš (BS Rīga/DSB), Ojārs Siliņš (Reggio Emilia, Itālija), Jānis Bērziņš (VEF Rīga), Edvards Bagatskis (Florida Air Academy, ASV), Juris Kalniņš (BA Turība), Armands Gražulis (BK Ventspils), Elvis Saulītis (BK Valmiera).

Dažādu iemeslu dēļ ierindā nav vairāku 1992.gadā dzimušo basketbolistu, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja trešo vietu Eiropas U18 čempionātā un pērn startēja pasaules U19 čempionātā. Dāvis Bertāns un Kaspars Vecvagars iekļauti pieaugušo valstsvienības kandidātos, Edmunds Dukulis un Aleksejs Rostovs devušies mācīties uz ASV, Renārs Magone ārstē savainojumu.

Izskatot U20 izlases kandidātu sarakstu, Latvijas Basketbola savienības valde vērsa uzmanību uz Jāņa Timmas un Artūra Briča sezonas laikā pieļautajiem sporta ētikas pārkāpumiem, startējot Liepājas Lauvas sastāvā. Ņemot vērā kluba pārstāvju informāciju par spēlētājiem uzlikto sodu un pozitīvajām pārmaiņām attieksmē pret treniņiem, LBS valde nolēma Jānim Timmam un Artūram Bricim piemērot nosacītu diskvalifikāciju no nacionālajām izlasēm uz gadu. Jebkādu disciplīnas pārkāpumu gadījumā spēkā stāsies reāla diskvalifikācija.

Gatavošanās pirmajā posmā U20 izlasei paredzētas pārbaudes spēles ar U18 izlasi, kā arī Baltkrievijas un Igaunijas U20 izlasēm.

Eiropas U20 čempionātā Slovēnijā Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Gruzijas, Spānijas un Turcijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, ceturtā spēlēs par 13.-16.vietu. Visas komandas saglabās tiesības spēlēt U20 čempionāta A līgā arī 2013.gadā, kad šajā vecuma grupā A līgas turnīrā piedalīsies 20 komandas .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!