Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta B divīzijas sestajā mačā piektdien ar rezultātu 46:44 (8:11, 11:5, 10:11, 17:17) sīvā cīņā uzvarēja Portugāles vienaudzes.

Latvijas izlasei šis bija ceturtais panākums pēc kārtas un arīdzan ceturtā uzvara sešās turnīra spēlēs.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 14 punktiem bija Ilze Jākobsone, bet pa astoņiem punktiem guva Kate Krēsliņa, Guna Lagzdiņa un Asnāte Fomina.

Kā ziņots, pirmajos divos mačos pagājušajā nedēļā pret Čehiju un Beļģiju tika piedzīvoti zaudējumi attiecīgi ar 59:67 un 65:70, bet pēc tam Aivara Vīnberga trenētā Latvijas izlase atrada ceļu uz uzvaru taku - pirmdien pārspēta Lielbritānija ar 67:51, otrdien Latvijas izlase sagrāva Izraēlu ar 83:52, bet trešdien vēl viens pārliecinošs panākums ar 93:55 pret Rumāniju.

Turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase šobrīd ar desmit izcīnītiem punktiem kopā ar Portugāli un Beļģiju ieņem dalītu otro līdz ceturto vietu, no līderes Čehijas atpaliekot par trīs punktiem.

Nākamais mačs paredzēts sestdien plkst.13:45 pret Maķedoniju.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc šovasar tai jācīnās par trim ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. Pirms tam 2005., 2009. un 2010.gadā Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz svētdienai aizvadīs viena apļa turnīru.

Sastāvā iekļautas astoņas basketbolistes, kurām jau ir Eiropas U-20 čempionāta pieredze, bet desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas basketbolistes aizvadīja 12 pārbaudes spēles, tiekot pie sešām uzvarām. Sagatavošanās cikla sākumposmā Latvijas U-20 izlase izcīnīja trīs uzvaras pret Ukrainas vienaudzēm, divreiz zaudēja Krievijas U-20 valstsvienībai un divas reizes piekāpās Igaunijas pieaugušo valstsvienībai. Savukārt pēc tam trijās spēlēs divreiz tika pieveikta arī Lietuvas U-20 izlase un divos mačos dalītas uzvaras uz pusēm ar Polijas studentu izlasi.

Zīmīgi, ka Ukrainas, Krievijas un Lietuvas U-20 izlases startē spēcīgākajā A divīzijas turnīrā, bet polietes gatavojās startam pasaules studentu Universiādē.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Asnāte Fomina (RTU/"Merks"), Kate Krēsliņa ("Kolibri"/"47.vsk."), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas - "TTT Rīga"), Kate Aizsila, Paula Langina, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas - "TTT Juniores") un Sabīne Dukāte (Mariampoles "Sūduva", Lietuva).


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!