Foto: F64
Neskatoties uz grupu turnīrā izcīnīto vienu uzvaru, Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasei nāksies cīnīties par palikšanu Eiropas čempionāta A divīzijā.

Apakšgrupas pēdējā, trešajā, mačā sestdien Latvija ar 43:57 (12:15, 13:25, 10:10, 8:7) piekāpās pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušajai Spānijas izlasei.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 12 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Guna Lagzdiņa, bet desmit punktus guva Krista Brīdiņa.

Savukārt Latvijai neveiksmīgi noslēdzās arī otrs apakšgrupas mačs, kurā Baltkrievija ar 72:66 pieveica Lietuvu.

Līdz ar to grupas noslēgumā Spānija tika pie trim uzvarām, bet Latvija, Lietuva un Baltkrievija izcīnīja pa vienam panākumam. Starp šīm trim komandām tika skaitīta gūto/zaudēto punktu attiecību, kas Latvijai bija 0,98, Lietuvai 0,99, bet Baltkrievijai 1,02.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas basketbolistes ar 66:71 piekāpās Lietuvai, bet otrajā kārtā ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju.

Tagad Latvijai nāksies aizvadīt divu apļu turnīru ar pārējo apakšgrupu vājākajām vienībām, turklāt A divīziju atstās trīs no četrām komandām.

Ungārijā notiekošo Eiropas čempionātu skārusi arī saindēšanās epidēmija un ar vēdera vīrusu saslimušas vismaz 20 basketbolistes. Vissmagāk cietusi Portugāles izlase, kurai vienā mačā varēja palīdzēt vien sešas spēlētājas, kamēr pārējās sešas ārstējās. Noprotams, ka Latvijas basketbolistes gan šī nelaime nav skārusi.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolistes aizvadīja piecas pārbaudes spēles - jūnija pirmajā pusē divreiz piekāpās Igaunijas sieviešu valstsvienībai, jūlija vidū divreiz tikās ar Krievijas vienaudzēm, spējot izcīnīt arī vienu uzvaru, bet vēl pēc nedēļas piekāpās Zviedrijas U-18 izlasei.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 12.vietu, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja trešo vietu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!