Foto: DELFI
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase pirmdien pārbaudes mačā, gatavojoties Eiropas čempionātam, izbraukumā ar 63:57 (24:18, 12:13, 15:8, 12:18) pārspēja Lietuvas valstsvienību.

Ar 11 punktiem šajā cīņā izcēlās Sigita Džarcāne un Vineta Bīriņa, bet ar desmit punktiem viņām piebalsoja Digna Strautmane.

Kā zināms, iepriekšējās spēlēs Latvijas izlase ar 55:73 piekāpās igaunietēm, bet nākamajā dienā revanšējās ar 65:51.

Jau rīt ar lietuvietēm tiks aizvadīta nākamā pārbaudes spēle, bet pēc tam Latvija piedalīsies četru komandu turnīrā Polijā, spēlējot ar mājiniecēm un Francijas vienaudzēm, kā arī ASV U-23 komandu "Athletes in Action".

Eiropas čempionāts U-20 izlasēm norisināsies Spānijā no 2. līdz 12.jūlijam. Apakšgrupu turnīrā Latvija spēkosies ar Slovākijas, Francijas un Turcijas vienaudzēm, bet cīņu par godalgām turpinās katras grupas trīs labākās vienības.

Latvijas U-20 sieviešu izlases kandidātes Eiropas čempionātam:

Kitija Laksa, Kitija Štolce, Anna Buša (visas - "TTT Rīga"), Paula Lūķe ("Kolibri"/47.vsk), Arta Frīdenberga (RSU/"Merks"), Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Rēzija Dreimane, Laura Grabe, Sindija Kudule (visas - "TTT Juniores"), Rūta Vētra (Ņūdžersijas Tehnoloģiju institūts, NCAA), Marta Bergmane, Vineta Bīriņa, Ieva Spīgule (visas - Latvijas Universitāte), Elīna Bērziņa ("Independence Community College", NCAA), Sigita Džarcāne ("Cēsis"), Luīze Anna Skrastiņa ("Cloud County Community College", NCAA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!