Foto: DELFI
Gatavojoties sava vecuma Eiropas čempionātam, zaudējumu pārbaudes spēlē Rīgā ceturtdien piedzīvoja Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase, kas ar rezultātu 54:64 (11:20, 17:18, 12:13, 14:13) piekāpās Polijai.

Ar 11 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām piespēlēm Latvijas izlases rindās rezultatīvākā bija Digna Strautmane, bet pa deviņiem punktiem sameta Sindija Kudule un Anna Rēzija Dreimane.

Latvijas U-20 izlasei pievienojušās Dreimane un Paula Strautmane, kuras atgriezušās no Eiropas čempionāta pieaugušajiem, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja sesto vietu un ieguva ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru. Tiesa, Dreimane un P. Strautmane turnīra laikā laukumā pavadīja attiecīgi vienu un deviņas minūtes.

Tāpat U-20 valstsvienībai pievienojies galvenais treneris Aigars Nerips, kurš bija Mārtiņa Zībarta palīgs kontinenta meistarsacīkstēs.

"Pašlaik ierindā ir 14 spēlētājas un trīs pārbaudes spēles ar polietēm palīdzēs izraudzīties 12, kuras dosies uz Eiropas čempionātu. Strautmane un Dreimane no Eiropas sieviešu čempionāta atgriezušās ne tikai ar labām emocijām, bet arī spēļu prakses trūkumu, tāpēc abām jāatgriežas spēļu ritmā. Tāpat iespēlēsim dažādus sastāva variantus," Latvijas Basketbola savienība pirms pārbaudes mačiem ar Poliju citēja Neripu.

Abas komandas savā starpā spēkosies arī piektdien un sestdien, mačus aizavdot "Elektrum" Olimpiskajā centrā.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā latvietes ar 67:53 un 55:46 pārspēja Baltkrievijas vienaudzes.

Eiropas U-20 čempionāts sāksies 8. jūlijā, Latvijas izlasei sacenšoties vienā grupā ar mājinieci Portugāli, Lietuvu un Itāliju.

Iepriekšējos divos gados U-20 sieviešu basketbola izlase Neripa vadībā izcīnīja attiecīgi 12. un septīto vietu, bet komandas labākais rezultāts ir bronzas medaļas 2005., 2009. un 2010. gada kontinenta meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!