Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru pirmajā Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta turnīra mačā.

Latvija ar rezultātu 88:50 (21:11, 19:11, 22:13, 26:15) pārspēja Gruzijas vienaudžus.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 21 gūto punktu bija Jānis Timma, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, Ojārs Siliņš izcēlās ar 12 punktiem, bet 11 punktus iekrāja Mārcis Vītols.

Latvijas basketbolisti jau spēles ievadā izvirzījās vadībā ar 9:2, bet pēc pirmā puslaika latviešiem bija 18 punktu pārsvars - 40:22. Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlases pārsvars sasniedza jau 30 punktu atzīmi, bet atlikušajā laikā Gruzijai neizdevās pietuvoties pretiniekiem, līdz ar to latvieši svinēja pārliecinošu uzvaru.

Pēc tam pārējos C apakšgrupas mačos Latviju piektdien un sestdien sagaidīs mači arī ar Spānijas un Turcijas izlasēm.

Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām ar D grupas (Itālija, Lietuva, Slovēnija, Zviedrija) labākajām komandām. Savukārt ceturtās komandas cīnīsies par 13. līdz 16.vietu.

Šajā vecuma grupā šogad neviena komanda neatstās A divīziju, jo 2013.gadā U20 čempionātā piedalīsies 20 valstu izlases.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā visai negaidīti iekļuva ceturtdaļfinālā un noslēgumā palika astotajā vietā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, vien divas dienas pirms treniņnometnes izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts Roberts Štelmahers, jo līdzšinējais treneris Agris Galvanovskis vairs nevarēja pildīt savus pienākumus. Latvijas U-20 izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles, kurās pa divām reizēm pārliecinoši pieveica Baltkrieviju un Igauniju, bet divreiz pārliecinoši zaudēja šajā vecuma grupā ļoti spēcīgajai Lietuvai.

Kā ziņots, dažādu iemeslu dēļ U-20 izlases ierindā nav vēl vairāku 1992.gadā dzimušo basketbolistu, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja trešo vietu Eiropas U-18 čempionātā un pērn startēja pasaules U-19 čempionātā - Dāvis Bertāns un Kaspars Vecvagars iekļauts pieaugušo valstsvienības kandidātos, Edmunds Dukulis un Aleksejs Rostovs devušies mācīties uz ASV, bet Renārs Magone ārstē savainojumu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Dāvis Čoders, Mārcis Vītols, Artūrs Brēmers, Artūrs Bricis, Andris Misters, Klāvs Strazdiņš, Jānis Timma, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Elvis Saulītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!