Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase otrdien Grieķijā notiekošā Eiropas čempionātā cīņā par 13.-20.vietu dramatiskā mačā ar 59:60 (16:22, 13:19, 16:7, 11:15) piekāpās Melnkalnei, apgrūtinot savas izredzes saglabāt vietu Eiropas čempionāta A divīzijā.

Latvijas komandas rindās 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas ir Anžejam Pasečņikam, bet 12 punktus iemeta Iļja Gromovs, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt septiņi punkti un 12 atlēkušās bumbas Rolandam Šmitam.

Mača sākumu abas komandas aizvadīja sīvi, taču pirmo ceturtdaļu Latvijai izdevās noslēgt ar sešu punktu handikapu - 22:16. Pirmā puslaika turpinājumā latvieši turpināja spēlēt pārliecinoši, 13.minūtē pirmo reizi sasniedzot desmit punktu pārsvaru (28:18), bet pirmo spēles pusi izdevās noslēgt ar 12 punktu pārsvaru - 41:29.

Otro puslaiku jau krietni labāk iesāka Melnkalne, kas sešu minūšu laikā pietuvojās vairs tikai līdz viena precīza metiena attālumam (41:44). Cīņa starp abām izlasēm turpinājās punkts punktā, bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Melnkalne pirmo reizi kopš mača sākuma izvirzījās vadībā (55:54). Tiesa, neilgu brīdi vēlāk Pasečņiks divus punktus atguva, atkal vadībā izvirzot Latviju.

Pēdējā minūtē Melnkalnei izdevās rezultātu izlīdzināt (57:57), bet Pasečņiks ar bumbas triecienu grozā no augšas atjaunoja Latvijas pārsvaru.

Tiesa, tad sāncenšiem izdevās trāpīt tālmetienu 13 sekundes pirms pamatlaika beigām, bet pēc tam pārkāpa noteikumus, jo viņiem nebija sakrāta piezīmju norma. Līdz ar to Latvijai palika pārāk maz laika, lai atspēlētos.

Sacensību turpinājumā Latvija trešdien tiksies ar Zviedriju, kas pagaidām vienīgajā mačā pirmdien ar 65:47 uzvarēja Melnkalni, bet otrdien tiksies ar Bulgāriju. Lai latvieši priekšlaicīgi nodrošinātu vietas saglabāšanu A divīzijā, nākamajā duelī ir jāizcīna panākums.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā par 13.-20.vietu Eiropas čempionātā Latvijas jaunie basketbolisti pirmdien ar 69:63 uzvarēja Bulgāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!