Foto: FIBA
Latvijas U-20 izlases basketbolistes trešdien, 11. jūlijā, Eiropas čempionātā piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

Sacensību 1/8 finālā Latvijas basketbolistes ar 73:77 piekāpās Nīderlandei, un tagad cīnīsies par 9.-16. vietu. Pirmajā spēlē šajā "zaudētāju zarā" jau ceturtdien Latvijas U-20 izlase spēlēs pret Krievijas un Zviedrijas pāra neveiksminieci.

Spēles lielāko daļu Latvijas basketbolistes bija iedzinējos, tomēr pretinieču pārsvars nepārsniedza 10 punktu robežu. Pēdējā ceturtdaļā Latvijas komanda no 62:65 panāca sev labvēlīgo 71:65. Vēl divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlasei bija sešu punktu pārsvaru, ko tā nespēja nosargāt. Vēl 37 sekundes pirms spēles beigām Latvijai bija +2, bet sekoja rupja kļūda sava groza tuvumā, pēc kā Nīderlande guva trīs punktus un atguva vadību 74:73. Arī nākamajos uzbrukumos Latvijas basketbolistes netika galā ar pretinieču sīvo segšanu, kļūdījās uzbrukumos un bija spiestas samierināties ar zaudējumu.

Latvijas izlasi no zaudējuma neglāba Dignas Strautmanes lieliskais sniegums – viņa guva 28 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Tiesa, Latvijas komandas līdere pieļāva arī septiņas kļūdas. Latvijas izlases rindās vēl 17 punktus guva Aleksa Gulbe, 13 punktus – Luīze Šepte, vēl astoņi punkti Dinijai Pāvelsonei, bet pārējās komandas spēlētājas kopā spēja gūt vien septiņus no 73 punktiem.

Turpretī Nīderlandes rindās nebija izteikta līdere, pie punktiem tika deviņas basketbolistes, bet rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Mia Hordijka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!