Foto: F64
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Spānijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmā posma B apakšgrupas otrās kārtas spēlē piektdien ar 58:60 (11:18, 14:17, 16:10, 17:15) piekāpās Horvātijas valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Jānis Antrops, Armands Ošiņš iekrāja 11 punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet Mārtiņš Meiers tika pie desmit punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr Horvātijas vienības labā 13 punktus guva Ivans Buva.

Maču Latvijas basketbolisti uzsāka ļoti pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 7:2, taču vēl līdz pirmās ceturtdaļas beigām horvāti bija iekrājuši septiņu punktu pārsvaru (18:11). Arī otrajā ceturtdaļā, kas pagāja līdzīgā cīņā, precīzāki bija Horvātijas jaunie basketbolisti, pirmo puslaiku noslēdzot ar desmit punktu pārsvaru (35:25).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas pārstāvji prata atgriezt cīņas sākotnējo intrigu, līdz tās beigām atspēlējot sešus punktus. Spēlēs pēdējo desmit minūšu pirmajā pusē horvāti visu laiku atradās vadībā, taču neprata atrauties tālāk par astoņu punktu pārsvaru. Lai arī 14 sekundes līdz cīņas beigām Latvijas vienība zaudēja tikai ar vienu punktu (58:59), Ošiņa pēdējo sekunžu divpunktu metiens bija neprecīzs, komandai tādējādi piedzīvojot pirmo zaudējumu čempionātā.

Savukārt otrajā B grupas otrās kārtas cīņā Francijas jaunie basketbolisti piektdien ar 79:55 uzvarēja Zviedrijas vienaudžus.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas izlase ceturtdien ar 59:57 pašā mača galotnē izrāva uzvaru pret Zviedriju

Līdz ar to pēc divām spēļu kārtām B grupas pirmajā vietā ar divām uzvarām ir Francijas izlase, kurai ar vienu panākumu seko Horvātija un Latvija, kamēr Zviedrijas izlase pagaidām cīnās bez panākumiem.

Trešajā kārtā Latvijas izlase sestdien plkst.19.30 mērosies spēkiem ar Franciju.

Pēc trijām apakšgrupas spēļu kārtām otrajam posmam kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas, turpinot cīņu par medaļām, kamēr katras grupas vājākā vienība sacentīsies par 13.-16.vietu.

Trīs labākās B grupas komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim spēcīgākajām A grupas izlasēm. Šajā grupā spēlē Serbija, Melnkalne, Slovēnija un Krievija.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Čempionāts ilgs līdz 24.jūlijam.

Šajā čempionātā Latvijas U-20 izlasei palīdz arī Edmunds Dukulis, kurš nesen pārstāvēja Latvijas valstsvienību savās mājās notikušajā pasaules čempionātā U-19 vecuma grupā, palīdzot Latvijas komandai tikt pie desmitās vietas.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Agra Galvanovska trenētā Latvijas U-20 izlase ar rezultātu 74:49 pārliecinoši pieveica Latvijas U-19 valstsvienību, kas, tiesa, spēlēja bez vairākiem potenciālajiem līderiem. Otrajā pārbaudes mačā Latvijas U-20 basketbolisti ar 82:66 pieveica Brazīlijas U-19 izlasi, bet pēc tam Latvijas basketbolisti piedalījās pārbaudes spēļu turnīrā Turcijā, kur ar 67:78 zaudēja Turcijai, ar 71:67 pieveica Čehiju, ar 68:75 piekāpās Francijai, ar 62:69 atzina Krievijas vienaudžu pārākumu un ar 78:76 uzvarēja Ukrainu.

Pēc tam 2. un 3.jūlijā Latvijas U-20 izlase Rakverē divreiz tikās ar Igaunijas vienaudžiem, zaudējot ar 72:75 un uzvarot ar 92:81, bet pēdējā spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolisti ar 87:82 pārspēja par klubu izlasi nodēvētu komandu, kuras sastāvā spēlēja Latvijas valstsvienības kandidāti Rolands Freimanis, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs un Edgars Jeromanovs, kā arī Māris Gulbis, Ernests Kalve un Sandis Silavs.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada čempionātā, kas risinājās Horvātijā, Latvijas U-20 basketbolisti izcīnīja 11.vietu.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Spānijā: Dāvis Lejasmeiers, Mārcis Vītols, Ernijs Ansons, Armands Ošiņš, Mārtiņš Bremze, Mareks Mejeris, Artūrs Bricis, Uģis Pinete, Jānis Antrops, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs un Edmunds Dukulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!