Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Eiropas čempionāta basketbolā U-20 izlasēm B apakšgrupas pēdējās, trešās kārtas spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas vīriešu izlase, kas ar 46:79 (12:24, 3:14, 12:21, 19:20) atzina Francijas vienaudžu pārākumu.

Latvijas komanda jau pirms šīs spēles bija nodrošinājusi vietu nākamajā posmā, kuru tā uzsāks ar vienu uzvaru.

Latvijas izlases labā 13 punktus guva Mārtiņš Meiers, bet Edmunds Dukulis tika pie 11 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Savukārt pretinieku rindās 23 punktus iekrāja Evans Furnjē.

Šajā spēlē vadībā Latvijas izlase vienīgo reizi atradās pirmajā minūtē (3:2), bet tad francūži guva deviņus punktus pēc kārtas, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 12 punktu pārsvaru (24:12).

Pārējā spēles daļā situācija vairs būtiski nemainījās, Latvijas vienībai piedzīvojot bezierunu zaudējumu, kas tai bija otrais čempionāta trijās spēlēs.

Īpaši jāizceļ, ka otrajā ceturtdaļā Latvijas pārstāvji prata gūt tikai trīs punktus.

Jau vēstīts, ka pirmajā B apakšgrupas trešās kārtas spēlē Zviedrija sestdien ar 70:56 uzvarēja Horvātiju.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 59:57 pašā mača galotnē izrāva uzvaru pret Zviedriju, bet otrajā kārtā atkal jau spēles beigās ar 58:60 piekāpās Horvātijai.

B grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar trijām uzvarām izcīnīja Francija, bet Zviedrija, Latvija un Horvātija tika pie vienas uzvaras. Pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai savstarpējās spēlēs, otrajā vietā ierindojās Zviedrijas U-20 izlase, trešo vietu ieņēma Latvijas komanda, bet Horvātija palika ceturtajā vietā un čempionāta turpinājumā sacentīsies par 13.-16.vietu.

Pēc trijām apakšgrupas spēļu kārtām otrajam posmam kvalificējas katras grupas trīs labākās komandas, turpinot cīņu par medaļām, kamēr katras grupas vājākā vienība sacenšas par 13.-16.vietu.

Trīs labākās B grupas komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim spēcīgākajām A grupas izlasēm. Šajā grupā spēlē Serbija, Melnkalne, Slovēnija un Krievija.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Čempionāts ilgs līdz 24.jūlijam.

Šajā čempionātā Latvijas U-20 izlasei palīdz arī Dukulis, kurš nesen pārstāvēja Latvijas valstsvienību savās mājās notikušajā pasaules čempionātā U-19 vecuma grupā, palīdzot Latvijas komandai tikt pie desmitās vietas.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Agra Galvanovska trenētā Latvijas U-20 izlase ar rezultātu 74:49 pārliecinoši pieveica Latvijas U-19 valstsvienību, kas, tiesa, spēlēja bez vairākiem potenciālajiem līderiem. Otrajā pārbaudes mačā Latvijas U-20 basketbolisti ar 82:66 pieveica Brazīlijas U-19 izlasi, bet pēc tam Latvijas basketbolisti piedalījās pārbaudes spēļu turnīrā Turcijā, kur ar 67:78 zaudēja Turcijai, ar 71:67 pieveica Čehiju, ar 68:75 piekāpās Francijai, ar 62:69 atzina Krievijas vienaudžu pārākumu un ar 78:76 uzvarēja Ukrainu.

Pēc tam 2. un 3.jūlijā Latvijas U-20 izlase Rakverē divreiz tikās ar Igaunijas vienaudžiem, zaudējot ar 72:75 un uzvarot ar 92:81, bet pēdējā spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolisti ar 87:82 pārspēja par klubu izlasi nodēvētu komandu, kuras sastāvā spēlēja Latvijas valstsvienības kandidāti Rolands Freimanis, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Andrejs Šeļakovs un Edgars Jeromanovs, kā arī Māris Gulbis, Ernests Kalve un Sandis Silavs.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada čempionātā, kas risinājās Horvātijā, Latvijas U-20 basketbolisti izcīnīja 11.vietu.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Spānijā: Dāvis Lejasmeiers, Mārcis Vītols, Ernijs Ansons, Armands Ošiņš, Mārtiņš Bremze, Mareks Mejeris, Artūrs Bricis, Uģis Pinete, Jānis Antrops, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs un Edmunds Dukulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!