Foto: F64

Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlase svētdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā cīņā par septīto vietu Pasaules kausā ar rezultātu 57:75 (14:21, 11:24, 15:12, 17:18) piekāpās Japānas vienaudzēm, tādējādi turnīru noslēdzot astotajā vietā.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām bija Laura Meldere, 11 punktus guva Jete Nulle, astoņi punkti bija Evai Indriķei, bet ar 11 bumbām zem groziem atzīmējās Anita Miķelsone.

Pretiniecēm 18 punktus guva Misa Hajaši.

Spēles pirmās piecas minūtes bija līdzvērtīgas, bet ceturtdaļas otrajā pusē pretinieces ar vairākiem precīziem metieniem atrāvās, kā rezultātā mača pirmais nogrieznis tika zaudēts ar 14:21. Otrās ceturtdaļas sākumā latvietes realizēja pāris tālmetienus, taču deficītu deldēt tas nepalīdzēja, un pārtraukumā nācās doties ar 25:45 uz rezultāta tablo.

Trešajā ceturtdaļā latvietes uzsāka pakaļdzīšanos, pretinieču pārsvaru samazinot līdz 13 punktiem. Pirms mača noslēdzošā ceturkšņa komandas šķīra 17 punkti un šādās robežās pretinieču pārsvars turējās arī visu ceturtdaļu, Latvijai ciešot zaudējumu ar 57:75.

Latvijas basketbolistes vispirms D apakšgrupā ar 51:65 zaudēja Kanādai, pēc tam ar 41:60 atzina Austrālijas pārākumu, bet tad ar 68:47 guva virsroku pār Angolu.

Savukārt astotdaļfinālā latvietes ar 72:58 uzvarēja Argentīnu, pirmo reizi vēsturē sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā gan tika piedzīvots smags zaudējums 43:67 Francijai. Visbeidzot pusfinālā par 5.-8.vietu komanda sestdien ar 49:86 kapitulēja Itālijas vienaudzēm.

Tikmēr Japāna apakšgrupu sacensībās guva divas uzvaras - 72:52 pret Kolumbiju un 104:52 pret Baltkrieviju, kamēr ar 53:60 nācās piekāpties Francijai. Savukārt astotdaļfinālā japānietes ar 82:73 principiālā cīņā apspēlēja Ķīnu, bet pēc tam ceturtdaļfinālā ar 62:74 piekāpās Ungārijas basketbolistēm.

Pēcāk pusfinālā par 5.-8. vietu Japāna sestdien ar 68:69 piekāpās Spānijai.

Zīmīgi, ka Latvijas un Japānas U-17 meiteņu basketbola izlases savā starpā tikās arī pirms diviem gadiem notikušajās planētas meistarsacīkstēs, kas cīņā par devīto vietu turnīrā uzvaru ar 72:67 izcīnīja japānietes.

Savukārt Pasaules kausa finālā ASV tiksies ar Franciju, bet par trešo vietu spēkosies Austrālija un Ungārija.

Sacensību pirmajā posmā komandas aizvadīja pa trim spēlēm grupu turnīrā. Pēc tam sākās izslēgšanas spēles - vispirms astotdaļfināli, pēc tam ceturtdaļfināli par 1.-8.un 9.-16. vietu, kā arī vēlāk pusfināli un finālspēles.

Tieši neilgi pirms planētas meistarsacīkstēm Latvijas valstsvienība aizvadīja pārbaudes turnīru Liepājā ar spēcīgu komandu piedalīšanos. Starp tām bija arī apakšgrupas pretiniece Kanāda, kas tika pieveikta ar 62:47. Vēl šajā turnīrā Latvija ar 38:103 kapitulēja spēcīgajai ASV, kā arī ar 54:85 zaudēja Ķīnai.

Lielākā daļa no Latvijas U-17 izlases basketbolistēm aizvadītajā sezonā savas prasmes pilnveidoja, spēlējot Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Jete Nulle jau startējusi piecos izlašu turnīros, bet Laura Meldere - četros. Vēl sešas meitenes pērn piedalījās ceļazīmes izcīnīšanā. Sastāvā bija arī četras debitantes.

Kaspara Mājenieka trenētā Latvijas izlase tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā ieguva pērn, izcīnot ceturto vietu Eiropas U-16 čempionātā.

U-17 Pasaules kausa izcīņā Latvijas bija pārstāvēta arī 2016. gadā, kad komanda ierindojās desmitajā vietā.

Latvijas U-17 meiteņu izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa izcīņā:

Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - "Rīga"/"Rīdzene"), Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (abas - "Rīga"/"TTP-1"), Ketija Vihmane, Betija Rudzīte (abas - 3.BJSS), Una Šteinharde, Eva Indriķe (abas - "Kolibri"/47.vsk), Paula Kļeščova, Elvija Veršele, Līna Loceniece (visas - "Liepāja"), Laura Meldere ("Rīga"/"TTP-1", Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!