Foto: FIBA Europe
Latvijas U18 basketbola izlase, uzsākot Eiropas čempionāta otrās kārtas spēles, E grupas spēlē nespēja apturēt spēcīgo Francijas komandu un piekāpās ar 62:91 (13:21, 22:23, 17:29, 10:18).

Rezultatīvākais Latvijas U18 izlasē šajā spēlē bija Verners Kohs, kurš guva 16 punktus. Pa deviņiem punktiem Zigmāra Raimo un Eduarda Hāznera kontā.

Francijas izlasē, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, ar 16 gūtiem punktiem izcēlās Lūks Lubaki un Stefans Žombols, 15 punktus pret Latviju guva Franks Ntilikina.

Latvijas komanda iedzinējos atradās visu mača laiku, jau ar pirmajām spēles minūtēm - vistuvāk pretiniekiem jaunajiem Latvijas basketbolistiem izdevās pietuvoties vien piektajā minūtē, kad Francija bija vadībā vien ar punkta pārsvaru - 11:10. Pārējā laikā francūži darbojās pārliecinoši un ne uz mirkli nezaudēja vadību kā uz tablo, tā laukumā.

Nākamās spēles Eiropas čempionāta otrajā kārtā Latvijas izlase aizvadīs otrdien un trešdien pret Čehiju un Spāniju. 

Latvijas U18 izlase pirmajā kārtā guva tikai vienu uzvaru trijās spēlēs, taču veiksmīgi pārējo maču rezultāti ļāva no cīņas par medaļām izslēgt Melnkalnes izlasi un iekļūt otrajā kārtā. Turnīra izspēles sistēma gan vēl neļauj Latvijai garantēt palikšanu elites divīzijā, jo otrās kārtas E un F grupu divas vājākās izlases pārcelsies uz gandarījuma turnīru, kur cīnīsies par 9.-16. vietu. No elites divīzijas izkritīs trīs pēdējo vietu ieguvējas.

Francijas izlase ir trīskārtēja Eiropas U18 čempione, taču pēdējoreiz šo godu ieguva 2006. gadā. Kopš tās reizes franči tikai vienreiz spējuši iekļūt EČ finālā, 2009. gadā, kad savās mājās ieguva sudraba medaļas, bet pēdējos četros finālturnīros palikuši ārpus pusfināla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!