Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionātā nākotnē varētu iesaistīties arī citu valstu komandas, izteicies Latvijas Basketbola līgu direktors Ēriks Ozols.

Atgādinām, ka svētdien pirmajā Latvijas – Igaunijas apvienotajā čempionātā triumfēja "Cēsis" komanda, kas finālā pieveica "TTT Rīgas" komandu. Portālam "basket.lv" Ozols izteicās, ka šim turnīram ir nākotne.

"Igaunijā šim projektam ir vienbalsīgs atbalsts. No Latvijas klubiem to pozitīvi novērtēja "TTT Rīga", "RTU/Merks" un "Latvijas Universitātes" pārstāvji, neklātienē arī liepājnieki. Iebildes izskanējušas tikai no "Cēsis" prezidenta Krišjāņa Kļaviņa," citēts Latvijas Basketbola līgu direktors. "Šogad Latvijas – Igaunijas līgā spēlēja septiņas Latvijas vienības, tai skaitā U16 izlase. Prieks par mūsu trim labākajām komandām, kuras sezonas laikā progresējušas. Prieks, ka sieviešu komandu atbalsta Liepājā. Liepājniecēm vēl ir iespēja pacīnīties par medaļām Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā, kas sākas jau trešdien. Protams, gribētos, lai sieviešu basketbola dzīvē aktīvāk iesaistītos tādi basketbola centri kā Ventspils, Valmiera un Jelgava. Lai lielais basketbols atgrieztos Daugavpilī. Taču būsim reālisti – noteicošais arguments šai ziņā būs pašvaldību atbalsts un iespēja piedalīties starptautiskā turnīrā varētu būt interesantāks stimuls, nekā spēlēšana tikai Latvijas čempionātā."

"Pamattdoma – sadarbību ar Igauniju turpināsim. Ar klubu pārstāvjiem apspriedām iespējas iesaistīt arī citu valstu komandas. Vienojāmies vispirms tikt skaidrībā savā starpā un iespējami ātri iezīmēt nākamās sezonas kontūras, lai ar potenciālajiem partneriem būtu konkrēta saruna. Ir virkne ideju, kuras jārealizē, lai mūsu sacensības kļūtu vēl kvalitatīvākas pašiem un pievilcīgākas potenciālajiem partneriem.

Tāpat tiekot strādāts pie atbalstītāju piesaisti gan Latvijā, gan Igaunijā. "Interese ir, tiesa, līdz līgumam vēl neesam tikuši. Manuprāt, tagad, kad esam veiksmīgi aizvadījuši vienu sezonu, sarunas būs konstruktīvākas, jo varam pierādīt, ka šis nav bijis vienas dienas projekts. Svētdien arī Igaunijas Basketbola federācijas prezidents apliecināja, ka pieliks visas pūles, lai nākamgad turnīram būtu nopietns sadarbības partneris."

Kā zināms, sacensību pamatturnīrā piedalījās septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības, kuras sacentās divos apļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!