"Latvijas Universitāte" (LU) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar rezultātu 93:70 (32:17, 23:14, 14:13, 24:26) pārspēja "Valka"/"Valga" komandu.

Studenti pēdējās piecās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras. Savukārt valcēnieši Latvijas čempionātā cietuši jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

LU rindās rezultatīvākais bija Jānis Eiduks, kurš guva 24 punktus, bet 21 punkts un deviņi izprovocēti pārkāpumi Edgaram Lasenbergam.

Savukārt robežpilsētas komandu no zaudējuma neglāba Valmo Krīsas 21 punkts, bet 11 punktus iemeta Ivars Rihards Žvīgurs.

LU pamatus savai uzvarai ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 32:17. Turpmākajā spēles gaitā viesi nespēja atspēlēties un LU varēja svinēt drošu uzvaru.

Šī abām komandām bija otrā un pēdējā savstarpējā spēle šosezon, jo "Valka"/"Valga" LBL aizvada divu apļu turnīru. Iepriekšējā tikšanās reizēs uzvaru ar 89:82 svinēja robežpilsētas komanda.

Tikmēr plkst. 19.30 sporta namā "Daugava" sāksies mačs, kurā "Barons kvartāls" uzņems "Liepāja"/"Triobet" komandu, abām vienībām aizvadot svarīgu cīņu par vietu izslēgšanas turnīra zonā.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 13 uzvarām 20 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 20 spēlēs tai seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 17 spēlēs ir "Barons kvartāls", kam ar desmit uzvarām 22 spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss", astoņi panākumi 19 dueļos ir "Liepāja"/"Triobet" komandai, kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" kontā ir septiņas uzvaras 19 mačos un astotā pozīcija.

Vēl "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 13 mačos, savukārt turnīra tabulu ar piecām uzvarām 22 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!