Foto: F64

Uzvaru sīvā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņā svētdien izcīnīja "Latvijas Universitātes" (LU) komanda, kas viesos ar 70:60 (14:19, 16:19, 20:10, 20:12) negaidīti pārspēja "Barons/LDz" vienību.

Pirmo ceturtdaļu aktīvāk iesāk "Barons/LDz" komanda, kurai jau spēles ceturtajā minūtē izdevās izvirzīties vadībā ar desmit punktu pārsvaru (13:3). Turpmākajā spēles gaitā studentiem izdevās nedaudz pietuvoties un spēle ritēja punkts punktā, līdz trešā ceturkšņa vidū LU izvirzījās vadībā ar sešiem punktiem (46:40). Lai gan "Barons/LDz" pāris reizes izdevās rezultātu izlīdzināt, tomēr ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē studenti atkal atradās vadībā - šoreiz ar septiņu punktu pārsvaru (55:48). Vairākas reizes "Barons/LDz" mēģināja pietuvoties, tomēr LU mača galotnē izrādījās veiksmīgāka un svinēja uzvaru ar 70:60.

Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem un piecām bumbām zem groziem izcēlās Mārtiņš Darģis. Savukārt "Barons/LDz" rindās rezultatīvākais bija horvāts Mateo Kedžo, kuram 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Ar šo zaudējumu pārtrūka "Barons/LDz" triju uzvaru sērija, un komanda noslīdēja uz sesto vietu turnīra tabulā.

Abas komandas savā starpā tikās ceturto reizi šosezon, trijās no tām "Barons/LDz" bija guvuši ne pārāk pārliecinošas uzvaras.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā tagad atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, otrajā vietā ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 19 panākumiem 25 mačos seko "Liepāja/Triobet". Lai liepājnieki gūtu otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos sešos mačos viņi vairs nevar zaudēt vairāk par vienu reizi.

"Jūrmala/Fēnikss" ar 17 uzvarām 27 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā ar 15 uzvarām 27 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons/LDz" atkal ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 26 spēlēs.

"Jelgava" ar 11 uzvarām 25 mačos atrodama septītajā vietā, joprojām apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir desmit panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un piecas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!