Foto: DELFI

Viena no turnīra pastarītēm "Latvijas Universitāte" (LU) svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola čempionāta (LBL) regulārā čempionāta mačā ar 75:66 (22:12, 13:21, 17:19, 23:14) pieveica "Valmieru", kas šosezon nedemonstrē sekmīgu sniegumu.

Vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām valmierieši samazināja deficītu līdz 66:68, bet atlikušajā laikā mājinieki nospēlēja ļoti pārliecinoši.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Ingars Aizpurs, bet ar desmit punktiem izcēlās Rihards Zēbergs.

Savukārt "Valmieras" komandas labā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija amerikānis Džastins Hērts, bet pa 13 punktiem pievienoja Dāvis Rozītis un vēl viens leģionārs Sems Dovers.

Šī abām komandām bija jau trešā tikšanās reize - oktobrī uzvaru savā laukumā ar 76:53 izcīnīja "Valmiera", bet novembrī LU savu skatītāju priekšā revanšējās ar 70:68.

Pēdējo četru maču laikā LU basketbolisti tagad pamanījušies tikt pie trim panākumiem, kamēr "Valmiera" pārtraukusi divu uzvaru sēriju, kas sekoja sešiem zaudējumiem pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar 13 uzvarām 16 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss". Vicečempione "VEF Rīga" ar trim panākumiem četrās cīņās atrodas vien ceturtajā pozīcijā, "Jēkabpils" basketbolisti ar desmit panākumiem 18 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 16 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Barons"/LDz.

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 17 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir pieci panākumi 17 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi četras un divas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!