Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Gruzijas valstsvienību.

D apakšgrupas mačs sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Latvijas izlases sastāvā uz šo spēli iekļauts arī Rolands Freimanis, kurš nepiedalījās iepriekšējā mačā, bet tagad viņš tajā nomainījis jauno Mārtiņu Laksu.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, bet otrajā mačā otrdien ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi.

Uzvara pār Nīderlandi Latvijas izlasei bija pirmā oficiālos mačos pēc divu gadu pārtraukuma.

Savukārt Gruzijas valstsvienība kvalifikācijas turnīru sāka ar uzvaru savā laukumā pār Rumāniju (80:64), bet otrās kārtas spēlē ar 96:95 izbraukumā pieveica Bosniju un Hercegovinu.

Vēl vienā D grupas spēlē šodien Rumānijas izlase uzņems bosniešus.

Grupas kopvērtējumā šobrīd divas uzvaras divās spēlēs ir Gruzijai, Bosnijas un Hercegovinas izlases kontā ir divi panākumi trīs mačos, Latvija un Rumānija izcīnījusi pa vienai uzvarai divās cīņās, bet Nīderlandes rēķinā ir trīs neveiksmes.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Gruzijā:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!