Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, pirmdien pārbaudes spēlē Rīgā pārliecinoši ar 85:58 (21:19, 21:18, 22:10, 21:11) uzvarēja Krievijas komandu UNICS.
Latvijas izlases labā 16 punktus guva Kaspars Kambala, bet 15 punktus - Raitis Grafs. Mārtiņš Skirmants guva 12 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un trīs reizes bloķēja pretinieku metienus.

UNICS rindās 11 punktus guva Ruslans Avļejevs, bet 10 punktus - Sauļus Štombergs.

Latvijas izlase realizēja 74 % divpunktu metienu, bet viesi - tikai 27 %.

No Latvijas izlases palikušajiem 13 kandidātiem šodienas mačā nepiedalījās Uvis Helmanis.

Kā pēc mača atzina Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks, spēles pirmais puslaiks bija "diezgan smags". "Zaudējām cīņu pie groziem, kas neļāva veidot ātru spēli. Otrajā puslaikā cīnījāmies agresīvāk aizsardzībā un pie groziem, kas ļāva izveidot ātros uzbrukumus."

"Veiksmīgi nospēlēja centri, bet UNICS salūza fiziski un spēle viņiem pajuka," piebilda Muižnieks.

Muižnieks atklāja, ka, iespējams, jau šo piektdien kļūs zināms Latvijas izlases galīgais sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2005.gada Eiropas čempionāta A divīzijas finālturnīrā D grupā būs Spānija, Serbija un Melnkalne, kā arī kvalifikācijas pēdējās kārtas uzvarētāji.

16.septembrī Latvija tiksies ar kvalifikācijas turnīra uzvarētāju, dienu vēlāk ar spāņiem, bet D apakšgrupas pēdējā mačā spēlēs ar mājinieci Serbiju un Melnkalni. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet pēdējās vietas ieguvējai finālturnīrs būs beidzies.

A grupā ielozēta Itālija, Vācija, Krievija un Ukraina, B grupā - Eiropas čempione Lietuva, Turcija, Horvātija un Bulgārija, bet C grupā - Grieķija, Francija, Slovēnija un Bosnija un Hercegovina.

2005.gada Eiropas čempionāta A divīzijas kvalifikācijas pēdējā turnīrā, kas notiks jau Serbijā un Melnkalnē, par pēdējo ceļazīmi cīnīsies Čehija, Izraēla un Ungārija.

Latvijas izlases kandidāti: Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols, Kaspars Kambala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!