Foto: F64
Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien pārbaudes turnīra Polijā pēdējā, trešajā, mačā ar rezultātu 82:93 (19:27, 18:25, 16:24, 29:17) zaudēja Melnkalnes valstsvienībai.

Šis Latvijas izlasei bija septītais zaudējums pēc kārtas šīs vasaras pārbaudes spēlēs.

Aizvadītajā spēlē rezultatīvākais Latvijas valstsvienības rindās bija Kaspars Bērziņš, kurš guva 25 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Rolands Freimanis izcēlās ar 11 punktiem.

Ar šo cīņu Latvijas izlase noslēdza pārbaudes spēļu posmu pirms gaidāmā kvalifikācijas turnīra.

Kā ziņots, turnīra Polijā pirmajos mačos piektdien Latvijas izlase ar 85:87 atzina Itālijas valstsvienības pārākumu, bet Polija ar 69:75 zaudēja Melnkalnei. Savukārt otrajās spēlēs sestdien Latvijas vienība ar 74:99 zaudēja Polijai, bet Itālija ar 78:72 pārspēja Melnkalni.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus.

Uzsākot treniņprocesu, Latvijas izlase pirmās divas spēles aizvadīja savā laukumā pret Kipru, izcīnot divas uzvaras. Pēc tam komanda piedalījās četru pārbaudes cīņu sērijā Serbijā, kad pa divām reizēm tika atzīts Melnkalnes un Serbijas vienību pārākums.

Jau vēstīts, ka treniņus izlasē vairs neturpina Pāvels Pastušeņa, kuram ar pilnu jaudu darboties neļauj savainojums. Uz Poliju nebiju aizbraukuši arī Mārtiņš Laksa un Oto Ošenieks, kuri gan nākamnedēļ atkal pievienosies komandai.

2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies augusta vidū. Latvijas izlase tajā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Jau vēstīts, ka Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") atcēlusi papildu kvalifikācijas turnīrus, kas tika rīkoti pirms 2005., 2007., 2009. un 2011.gada čempionātiem.

Latvijas vīriešu valstsvienība, spēlējot ar atjauninātu sastāvu, kaut rādīja atzīstamu sniegumu, pagājušā gada Eiropas čempionāta pirmajā posmā zaudēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Polijā:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (abi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai", Lietuva), Andrejs Šeļakovs ("Tarragona", Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!